Kommuneoverlege stengte barnehage etter omgangssjuke

Onsdag stengte smittevernansvarlig kommuneoverlege i Grimstad kommune, Jan Ståle Holst, Grimstad barnehage etter at mange fikk omgangssyke. 

– Det har vært veldig ille her. Det startet onsdag i forrige uke, og en dag var det så ille at det kun var tre barn på småbarnsavdelingen vår, når det egentlig skulle være 12. Det sier jo sitt, forteller enhetsleder Sissel Nytun i barnehagen til Grimstad Adressetidende (krever innlogging).

– Når det er så mange mennesker som har blitt smittet er det helt nødvendig med en systematisk nedvask av barnehagen. Vi så oss derfor nødt til å stenge barnehagen resten av uka, Holst.

Enhetsleder i barnehagen kontaktet Grimstad kommune og smittevernansvarlig onsdag formiddag, og de hadde et møte rett etterpå. Da besluttet han at de skal stenge barnehagen resten av uka.

– Vi er veldig glade for de rådene vi har fått av smittevernansvarlig, og glade for at de handlet raskt. Nå har vi fått gode instrukser på hvordan vi skal vaske ned her, så nå blir det nedvask med bøtter og klorin de neste to dagene for oss ansatte, forteller Nytun.

Powered by Labrador CMS