Terje Breivik, Venstres finanspolitiske talsperson.
Terje Breivik, Venstres finanspolitiske talsperson.

Krever at ordningen med gratis kjernetid utvides

Venstre forventer at regjeringen går inn for gratis kjernetid for treåringer fra lavinntektsfamilier i forslaget til statsbudsjett for 2016.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst viste Venstre tydelig sin misnøye etter at finansminister Siv Jensen hadde presentert regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015. Partiet beskrev budsjettet som usosialt.­

Når finansministeren legger frem regjeringens forslag til neste års statsbudsjett den 7. oktober, forventer Venstre at regjeringen i større grad har lyttet til deres krav.

Det skriver Dagbladet+.

Partiet forventer blant annet at det bevilges midler til å utvide ordningen med gratis kjernetid i barnehagen, som i dag gjelder for barn på fire eller fem år og barn med utsatt skolestart fra lavinntektsfamilier.

– Vi ble enige om en pakke for å bekjempe fattigdom før sommeren, og vi forventer at det blir fulgt opp i budsjettet. Det gjelder også en utvidelse av gratis kjernetid i barnehagen til å også gjelde treåringer fra lavinntektsfamilier, sier Venstres finanspolitiske talsperson, Terje Breivik til Dagbladet.

Han forventer også konkrete bevilgninger til kunnskapsfeltet.

– Vi må blant annet heve kvaliteten i barnehagene, gjøre det lettere tilgjengelig for lavinntektsfamilier, styrke grunnbevilgningen til utdanningsinstitusjoner og øke antall stipendiatstillinger, sier Breivik.

Powered by Labrador CMS