Systemutvikler Bjørge Susæg Stafsnes og produkteier Lars Espolin Johnson gleder seg til prosjektet de har jobbet intenst med den siste tiden endelig skal lanseres.,
Systemutvikler Bjørge Susæg Stafsnes og produkteier Lars Espolin Johnson gleder seg til prosjektet de har jobbet intenst med den siste tiden endelig skal lanseres.,

I dag lanserer de den nye foreldre-appen

De siste dagene har det vært høy temperatur og like høyt tempo i utviklingsavdelingen til PBL. I dag lanserer de sin aller første app.

Publisert

Fra og med i dag går PBL barnehageweb inn i historien. Samtidig lanseres PBL Mentor Kidplan, som i hovedsak er det samme systemet. Det som er nytt er at løsningen nå har fått sin egen app, en applikasjon til mobilen. 

– Det gjør løsningen langt mer brukervennlig både for barnehagene og foreldrene. Der kan foreldrene enkelt gå inn på mobilen og sjekke nye beskjeder, og er det noe viktig som skjer blir det sendt ut pushvarsel, sier senior systemutvikler Bjørge Susæg Stafsnes i PBL. 

Han har jobbet med utviklingen av appen, mens Lars Espolin Johnson har rollen som produkteier. Det vil si at det er han som skal ha oversikt over hvilke behov barnehagene har, ta imot tilbakemeldinger på funksjonalitet som etterspørres, og prioritere hva som skal utvikles og ikke.

– Lars er tidligere barnehagelærer og kan barnehager, sier Stafsnes. 

Lang utvikingsperiode

Å lage en app, tar tid. Utviklingsavdelingen i PBL består av fem personer med ulik kompetanse og erfaring. 

– Vi er en liten avdeling. Fire av oss har lang erfaring, mens en er nytilsatt. Samlet har vi god kompetanse.

Han begynte å jobbe med prosjektet da han kom tilbake på jobb etter pappaperm i november 2017. 

FAKTA Dette er PBL Mentor Kidplan

Appen er en del av PBL Mentor, som er en digital løsning for barnehage og skole, og i tillegg inneholder løsninger for HMS og registrering av sykefravær.

PBL Mentor Kidplan skal brukes til kommunikasjon, barnelogg, og har egen nettside for bruk i barnehagen.

I PBL Mentor Kidplan ligger blant annet en foreldre-app, oppmøteregistrering, tellelister på mobil, SMS-varsel, barnemappe og mulighet for å gjøre blant annet samtykkeskjema elektronisk. 

Les mer på hjemmesiden til Kidplan. 

– Den første tiden jobbet jeg med research, og til å gjøre noen feilsteg, sier han med et smil. 

Selve utviklingsfasen begynte i februar. Etter hvert kom flere av kollegene med i prosjektet. 

– Nå de siste dagene har vi hatt alle mann ved pumpene. Vi er et godt team. Det å være systemutvikler er en kreativ jobb, så vi er nødt til å jobbe tett. Man må kunne diskutere ting og ta kjappe avgjørelser. Vi skal ikke trenge å diskutere så lenge før noen kommer med en idé som er bedre enn den du selv hadde. 

Kreative i åpent landskap

Utviklerne sitter i åpent landskap. Der er det også gjort rom for Lars Espolin Johnson. Hans oppgave er å holde kontakt med barnehagene som bruker løsningen. 

– Selv om vi lanserer denne i dag, betyr det ikke at den er ferdig utviklet. Dette er skreddersøm fra start til slutt. Alt kan endres, og vi styrer hele løsningen selv, sier han, og sier at det noen ganger dukker opp innspill far barnehagene som fører til store forbedringer. 

– Av og til dukker det opp supertips, ting man ikke har tenkt på før. Som for et par uker siden: Da fikk jeg et veldig godt innspill fra en av barnehagene som bruker løsningen. 

Johnson tok med seg innspillet til utviklerne. Akkurat da hadde Stafsnes et ledig øyeblikk. Han tok tak i utfordringen med én gang. Noen timer seinere tok kollegaen telefonen til barnehagen. 

Det er høyt under taket blant utviklerne i IT-avdelingen. Bak fra venstre Vegard Kartfjord, Kjetil Hafstad, Gøran Kristensen, Bjørge Susæg Stafsnes, Kristin Skjørseter og Lars Espolin Johnson.
Det er høyt under taket blant utviklerne i IT-avdelingen. Bak fra venstre Vegard Kartfjord, Kjetil Hafstad, Gøran Kristensen, Bjørge Susæg Stafsnes, Kristin Skjørseter og Lars Espolin Johnson.

– Hun hadde løsningen på plass innen et døgn. Hun var storfornøyd, men samtidig måtte jeg jo fortelle at dette kanskje var litt utenom det vanlige, sier Lars og ler. 

Stort potensiale

I dag er det 997 barnehager som bruker systemet.

– Barnehagene er blitt flinkere til å bruke hele systemet, men samtidig ser vi at det er ganske mange som kun benytter nettsiden, og ikke den delen som handler om kommunikasjon. Mange har ikke satt seg ordentlig inn i hvordan systemet kan utnyttes, sier Lars. 

Samtidig som appen lanseres i dag, går PBL Mentor Kidplan også inn som en del av PBL Mentor, som i tillegg inkluderer PBL Mentor Frisk - et system for registrering av sykefravær - og PBL Mentor HMS. 

– Det betyr at vi markedsfører løsningen på en bedre måte. Vi skal følge opp brukerne på en bedre måte, blant annet gjennom kursing. I oktober skal vi blant annet holde et gratis webinar. 

Med den nye appen går Kidplan inn i et marked der det allerede er flere aktører. 

– Det er mange om beinet, og mange som har vært før oss, som Mykid, Vigilo og Barn-nett. Forskjellen med oss er at vi er en del av en større organisasjon, og har vanvittig mye kompetanse på huset. Vi kan dra inn ulik kompetanse til de ulike prosjektene våre, sier Bjørge. 

Ser mot utlandet

Løsningen har også allerede utenlandske kunder, og er bygget opp slik at det skal være enkelt å oversette hele innholdet til andre språk. 

– Vi har brukere i Sverge, Finland og Polen, og ser at potensialet er stort. Etter hvert er tanken å ta litt temperaturen på utlandet, sier Lars. 

Kjetil Hafstad (til høyre) ble ansatt for å jobbe med appen på fulltid. Det har vært intense dager for å få alt ferdig til lansering.
Kjetil Hafstad (til høyre) ble ansatt for å jobbe med appen på fulltid. Det har vært intense dager for å få alt ferdig til lansering.

Den nye nettsiden er allerede åpen. I ettermiddag blir det en liten lanseringsfest under lederkonferansen til PBL. 

– Da får vi bare håpe at alt funker som det skal, avslutter de to. 

 

Powered by Labrador CMS