– Det er ikke hva vi har, men hvem vi har som er det viktigste! sier Nissemamma i forestillingen «REISENISSENE - Og jakten på det viktigste med jula». I rollene finner vi Thale Krogtoft Jensen som Nissemamma, Stefan Vincent Strømnes som Nissebror, Christina Tindvik Strøm som Nissesøster og Mikael Jonassen som Banjonissen.
– Det er ikke hva vi har, men hvem vi har som er det viktigste! sier Nissemamma i forestillingen «REISENISSENE - Og jakten på det viktigste med jula». I rollene finner vi Thale Krogtoft Jensen som Nissemamma, Stefan Vincent Strømnes som Nissebror, Christina Tindvik Strøm som Nissesøster og Mikael Jonassen som Banjonissen.

Sprer førjulsglede med musikal for barnehagebarn

«Det er ikke hva vi har, men hvem vi har som er det viktigste!» Det er budskapet i SideSceners førjulsmusikal.

Publisert Sist oppdatert

I musikalen «REISENISSENE - Og jakten på det viktigste med jula» møter vi reisenissene Nissemamma, hennes to barn Nissesøster og Nissebror, og deres gamle venn Banjonissen, som kommuniserer ved å spille på banjoen sin.

Som magiske reisenisser våkner de opp på et nytt sted hver morgen, men hvor de havner vet de ikke selv:

– Hvor er vi i dag? spør Nissebror en kald novembermorgen, mens han gnir seg i øynene.

– Er vi i Mexico? Eller kanskje i Sverige? foreslår han.

– Nei, vi er i Norge, i barnehagen, svarer barna i Sprellopp Solbergmoen barnehage, som har vært så heldige å få reisenissene på besøk denne dagen.

– Vet dere hva reisenisser er? spør Nissemamma barna.

– Neeei, svarer de spent.

– Vi tuller og tøyser og sprer glede, forklarer Nissemamma, før den lille nissefamilien etter hvert bryter ut i sang.

Ikke den « tradisjonelle A4-familien»

I forestillingen får vi se at Nissemamma, i den hektiske førjulstida, prøver å få nissebarna til å forstå at det er ikke det materialistiske som er det viktigste, men det at vi har hverandre – uansett livssituasjon.

– Vi ønsker å spre budskapet om at det viktigste ikke er å få dyre ting til jul, men å leke sammen og ha det hyggelig med noen man er glad i, sier Stefan Vincent Strømnes som spiller Nissebror.

Et av spenningsmomentene i musikalen er om de rampete nisseungene vil lære seg å dele og sette pris på dem de har rundt seg.

Forestillingen flytter også fokus vekk fra den «tradisjonelle A4 familien».

– Publikum møter en nissefamilie som består av en alenemor, to søsken og Banjonissen, som er en venn av familien. Det er altså ikke den typiske A4-familien med en nissepappa, nissemamma og to barn, forteller Christina Tindvik Strøm som spiller Nissesøster.

Nissepappa er på Sydpolen og de to nisseungene finner etter hvert ut at de savner ham.

– Et av temaene vi tar opp underveis i forestillingen er at det er lov å savne folk og være lei seg, men at det går bra, sier Tindvik Strøm.

Vil gi barnehagebarn kulturopplevelser

Det er produksjonsselskapet SideScener, bestående av Thale Krogtoft Jensen, Stefan Vincent Strømnes og Christina Tindvik Strøm, som står bak forestillingen som i disse dager bringer reisenissene til forskjellige barnehager på Østlandet. De tre musikalartistene innledet et samarbeid sommeren 2015 etter å ha studert sammen på Bårdar Akademiet. Så langt har de spesialisert seg på å lage forestillinger for barn i barnehagealder.

– Hvorfor nettopp denne målgruppen?

– I løpet av studietiden på Bårdar hadde vi en forestilling som het «Honk», som vi spilte for barnehagebarn. Det var veldig givende og artig. Du får en så momentan respons og tett kontakt med barn, som du ikke får med voksne. Samtidig har vi veldig lyst til å bidra til at barnehagebarn skal få kulturelle opplevelser på lik linje med alle andre, sier Thale Krogtoft Jensen som spiller Nissemamma.

I fjor reiste gjengen i SideScener rundt i Ørland, Bodø, Fauske, Steigen, Sandefjord og Oslo med barneforestillingen Den andre nissefamilien. Årets forestilling er en bearbeidelse av denne, med ny tittel og egenskrevet musikk.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Barna deltar aktivt

Gjennom dialog, sang og bevegelser ønsker SideScener å gjøre barna til en aktiv del av forestillingen.

– Det er en veldig interaktiv forestilling. Barna skal få en annen opplevelse enn for eksempel ved å sitte hjemme og se på et nettbrett, sier Christina Tindvik Strøm.

– Derfor reiser vi gjerne til barnehagene slik at barna kan se forestillingen i et miljø hvor de føler seg trygge. Da blir det lettere for dem å respondere og delta. Vi vil at de skal ha det gøy underveis, og at de skal sitte igjen og glede seg til jul, legger Stefan Vincent Strømnes til.

Gleder seg til jul

Barnas engasjement og vilje til å komme med innspill og delta i både sang og dans underveis i forestillingen, tyder på at de fire skuespillerne har truffet spikeren på hodet.

På spørsmålet fra Nissesøster om barna gleder seg til jul, svarer de også:

– Ja!

Powered by Labrador CMS