Fredrikstad kommune har fått nytt politisk styre.

– Jeg trodde vi skulle ha et rolig bystyre, men nå er vi budt opp til ideologisk dans allerede

Det nye bystyret var knapt på plass før de sørget for å oppheve det som har vært de rødgrønnes mål i flere år: At flere av barnehageplassene i Fredrikstad skal være kommunale fremfor private.

Publisert

Allerede i det første bystyremøtet strøk de borgerlige partiene hele målet, ifølge en sak i Fredrikstad Blad. Et mål det tidligere bystyret satte i 2018. 

Det har senere vært diskutert både i formannskapet og oppvekstutvalget - og målet om flere kommunale barnehageplasser er blitt gjentatt flere ganger.

- Dette er jo ikke gjort over natta, men målet vårt er at kommunen skal bygge flere barnehager og eventuelt vurdere å kjøpe opp dersom noe legges ut for salg, sa Atle Ottesen, daværende gruppeleder for Arbeiderpartiet, i 2020.

På det tidspunktet gikk dobbelt så mange barn i private som i kommunale barnehager i kommunen. Senere samme sa de rødgrønne ja til å kjøpe Fredrikstad Røde Kors barnehage til 2,4 millioner kroner - til stor motstand fra de borgerlige.

I forrige uke var nytt styre på plass, med blått flertall (H, Frp, KrF, V med støtte fra Pp og INP), ordfører fra Høyre og varaordfører fra Frp. Et av de første punktene i bystyret handlet om å justere kommunebudsjettet, og i den sammenheng vedtok den nye posisjonen å oppheve det tidligere vedtaket. 

Ikke uten protest:  Alle samarbeidspartiene fra flertallet i forrige periode - Ap, SV, R, Bym, Sp og MDG - stemte mot, skriver Fredrikstad Blad.

– Jeg trodde vi skulle ha et rolig bystyre, men nå er vi budt opp til ideologisk dans allerede på revidert budsjett. Da må vi si fra, sa Gøran Karlsen fra Bymiljølista. 

Powered by Labrador CMS