Nylig lyste Espira Tjøsvoll ut tre stillinger. Responsen har vært over all forventning for styrer Cathrine Munthe Strømmen.
Nylig lyste Espira Tjøsvoll ut tre stillinger. Responsen har vært over all forventning for styrer Cathrine Munthe Strømmen.

I denne barnehagen har de ikke problemer med å få tak i folk

Bekymring ble snudd til lettelse da de lyste ut tre stillinger i Espira Tjøsvoll. Men et luksusproblem kan også bidra til problemer med nattesøvnen.

Publisert

Espira Tjøsvoll ligger i Åkrehamn i Karmøy kommune. Styrer Cathrine Munthe Strømmen var spent da hun 9. oktober la ut tre ledige stillinger i barnehagen. Én barnehagelærer og to stillinger som pedagogisk medarbeider. 

Ikke uten grunn: 

– Det er ikke et flust av barnehagelærere som søker på stillinger. Det er fortsatt en del, men det var langt flere da jeg startet for fire år siden, sier hovedtillitsvalgt barnehage og nestleder i Utdanningsforbundet Haugesund, Silje Taraldsøy, til Haugesunds Avis, som omtalte saken først.

Responsen har ført til problemer med nattesøvnen:

–  Grunnen til at jeg var bekymret på forhånd er at nyhetsbildet viser at det er vanskelig å rekruttere barnehagelærere til studier og barnehagelærere til stillinger, sier Strømmen til avisen. 

Men: 

Så langt har hun fått 19 søkere. Fire av dem er barnehagelærere. 

– Jeg fikk nesten ikke sove i går kveld, for jeg tenker sånn på luksusproblemet vårt. Det blir vanskelig å ta et valg. 

På spørsmål om hun har en forklaring på responsen, sier styreren: 

– Det som går igjen i intervjuene er at de har hørt mye positivt om barnehagen. Det har vært problemer med å rekruttere folk til skoler og barnehager, men jeg opplever nå at de vi har hatt inne på intervju oppriktig vil jobbe her.

Strømmen delte saken til avisen - og gleden - på Facebook:

– Sjukt stolt av å jobbe med denne kompetente og energiske gjengen som hver eneste dag står på for at barna i Espira Tjøsvoll skal få en fantastisk start på livet. For en viktig jobb vi har! Ekstra stas når så mange ønsker å bli en del av teamet vårt, skriver styreren, som også deler et lite hjertesukk: 

– Mediebildet om dagen er preget av ansatte og spesielt pedagoger som rømmer fra yrket. Som igjen gir et dårlig inntrykk av barnehagene, og dårlig søkertall til barnehagestudiet. Det er da viktig å sette fokus på at dette ikke er sannheten over alt!

Powered by Labrador CMS