Går du fra bleieskift til matlaging uten å ta på forkle, øker risikoen for å spre smitte. Illustrasjonsfoto: Getty Images
Går du fra bleieskift til matlaging uten å ta på forkle, øker risikoen for å spre smitte. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Overrasket over slurv med hygiene på kjøkkenet

Mattilsynet fant avvik to av tre steder da det sjekket hygienen i barnehager på Nordmøre og i Romsdal.

Publisert

Seksjonssjef i Mattilsynet, Hans Kristian Gaarden, gir overfor Romsdals Budstikke (rbbnett.no) uttrykk for at han er overrasket over resultatet. Samtidig understreker han at det ikke er avdekket noen alvorlige mangler som har krevd strakstiltak.

- Det er med andre ord ikke grunnlag for å være bekymret over forholdene vi har avdekket, men mange barnehager har forbedringspotensial som kan gi barna et tryggere opphold i barnehagen. Matsikkerhet og smittehygiene skal være en viktig del av et godt og trygt barnehagetilbud, sier Gaarden til rbnett.no.

Tre kontrollpunkter

I denne tilsynsrunden har Mattilsynet sjekket kjøkkenet i barnehagene med enkle kontrollpunkter:

  • At barnehagen har egen håndvask på kjøkkenet.
  • At barnehagen har kontroll på temperaturen i kjøleskapet.
  • At det brukes egnet arbeidstøy når det tilberedes mat.

Fra bleieskift til matlaging 

I 64 prosent av barnehagene var det ett eller flere avvik på de tre punktene. Mattilsynet registrerer at mange av barnehagene har rutiner, men at disse ikke blir fulgt.

- Det er lett å tenke at det ikke er så nye, og så sklir det ut. Forkle kan henge på knagger på kjøkkenet uten at de benyttes. Mange barnehageansatte går derfor rett fra stell av barna med bleieskift til matlaging i de samme klærne, sier Hans Kristian Gaarden til Romsdals Budstikke.

Powered by Labrador CMS