Programleder Pål Plassen og Norgesglasset inviterer barnehager i hele landet til å bli med på hele Norges julelenke.
Programleder Pål Plassen og Norgesglasset inviterer barnehager i hele landet til å bli med på hele Norges julelenke.

– Bli med på hele Norges julelenke!

Vil barnehagen din være med på å knytte hele landet sammen i årets store juleprosjekt?

Publisert Sist oppdatert

Norgesglasset NRK P1 og Norge Rundt NRK 1 inviterer alle landets barnehager til å være med på et landsomfattende juleprosjekt.

Fra 13. november oppfordrer de alle i hele landet til å sende dem personlige julelenkeringer. Disse skal så settes sammen til «Hele Norges julelenke», en lenke som forteller historien om Norge i 2015. Denne vil få stor plass i en julesending i Norgesglasset og Norge Rundt fredag 4. desember.

– Vi ønsker at prosjektet skal binde landet sammen før jul, i en tid der vi kanskje trenger litt ekstra hjertevarme. Julelenken symboliserer at vi står sammen, det er noe alle kan lage, og det er også en fin ting å gjøre sammen, sier programleder Pål Plassen i Norgesglasset.

– Vi vil at folk skal sende inn ringer som forteller en historie. Det er kanskje ikke så lett hvis du er bitte liten, men samtidig så kommer jo de beste og ærligste historiene fra de små. De opplever veldig mye mer enn man tror i sin hverdag, og så tenker jeg at det er en veldig kreativ periode i livet også, legger han til.

I uka fra 27. november til 4. desember, arrangeres også «julelenkeuka», hvor hele Norge oppfordres til å lage julelenker. Denne uka ønsker arrangørene bilder og historier som kan deles i sosiale medier, på nett og radio.

I tillegg til de individuelle ringene kan barna lage en julelenke som de synes er fin og gi den bort, foreslår Norgesglasset-programlederen.

– Man kan for eksempel gi den til et eldresenter eller noen man tenker har fortjent det, selvfølgelig etter at man har tatt bilde av lenka eller tagget det i sosiale medier med #nrkjulelenka, sier Plassen.

Det er to måter å delta på:

Alle kan være med i «Hele Norges julelenke». Arrangørene ønsker å få tilsendt én ring per person som forteller en historie. Du kan lage ring av et brev, en tegning, en spesiell tøyremse – ja, det meste kan bli en ring i «Hele Norges julelenke». Arrangørene vil at barnehagebarna sender inn en ring som forteller noe om dem, eller at barnehagene deler et bilde av denne i sosiale medier eller sender det på e-post.

I «Julelenkeuka» vil arrangørene at barn og voksne lager julelenker der de er. De vil underveis i uka ha ulike kåringer som for eksempel «Norges mest kreative julelenke». Da tar du et bilde, forteller hvor julelenka er laget og hvor lang den er, og deler så bildet i sosiale medier, eller sender det på e-post.

Pål Plassen oppfordrer barnehagene til å tenke på miljøet og bruke materialer de har liggende når de skal lage lenker, for eksempel papirsøppel.

– Vi har ikke lyst til at folk skal gå ut og kjøpe dyrt silkepapir, avslutter han.

Julelenkeringer sendes til: Norgesglasset, NRK, 7005 Trondheim

Bilder av ringene og lenkene kan deles på Instagram under emneknaggen #nrkjulelenka, eller sendes på e-post til: [email protected].

Powered by Labrador CMS