Familien som er uten bil bor i sentrum av Odda, men har fått barnehageplass på Eitrheim, omlag fire kilometer unna. Kart: Googlemaps
Familien som er uten bil bor i sentrum av Odda, men har fått barnehageplass på Eitrheim, omlag fire kilometer unna. Kart: Googlemaps

Har to timer reisetid for å hente og levere - kommunen sier nei til å bytte barnehage

To år på rad har Araz Subhi bedt Odda kommune om å finne barnehageplass nærmere hjemmet, men begge gangene er søknadene avslått.

Publisert

Kurderen kom til Odda for 19 år siden. Han og familien på fire bor i sentrum hvor han også jobber. Men da den eldste sønnen skulle begynne i barnehage, fikk gutten plass på Eitrheim, om lag fire kilometer nord for sentrum.

- Vi er bosatt i Odda sentrum og har ikke bil. Derfor blir det to timer med bringe/hente i barnehagen hver dag, sier Subhi til Hardanger Folkeblad.

Både i fjor og i år har familien søkt kommunen om i stedet å få en barnehageplass nærmere hjemmet, men uten hell.

Oppvekstsjef Morten Vevatne i Odda kommune, kan overfor Hardanger Folkeblad ikke kommentere den enkelte saken, men uttaler seg på generelt grunnlag:

- Det vil dessverre alltid oppstå utfordringer når det kommer til logistrikk for foreldre, da det er begrensede plasser på hver virksomhet og stor avstand mellom våre barnehager. Vi tilstreber oss alltid å imøtekomme ønsker og behov, men det er ikke alltid dette lar seg gjøre, noe som er beklagelig, sier Vevatne til avisa.

I Odda sentrum er det ifølge barnehagefakta.no tre kommunale barnehager. Dette er Rabben barnehage (71 plasser), Eidesåsen barnehage (28 plasser) og Hestavoll barnehage (49 plasser).

Powered by Labrador CMS