Noen av ødeleggelsene i Menighetens barnehage i Mysen. Siw Ulvehøj har tillatt oss å publisere dem, men ber oss om ikke å bruke de mest støtende bildene av det hun har lagt ut på Facebook. Foto: Privat
Noen av ødeleggelsene i Menighetens barnehage i Mysen. Siw Ulvehøj har tillatt oss å publisere dem, men ber oss om ikke å bruke de mest støtende bildene av det hun har lagt ut på Facebook. Foto: Privat

Festet barberblad på dørhåndtak – skrev satanistiske meldinger og ødela i Menighetens barnehage

Mamma Siw Ulvehøj er ennå rystet av synet som møtte henne og datteren da hun skulle levere datteren i Menighetens barnehage i Mysen onsdag morgen.

Publisert

Nazislagord, satanisiske budskap, veltede blomsterpotter, tegninger av kjønnsorganer, ødelagt leketelt, leker som var misbrukt eller ødelagt, veltet søppelkasse, sittebenker kastet over gjerdet og tepper som var tegnet og skrevet på.

Det var synet som møtte store og små i Menighetens barnehage onsdag.

«Og verst av alt: de flotte, håndmalte skiltene til avdelingene var knust,» skriver mamma Siw Ulvehøj på Facebook.

Bør ikke gå upåaktet hen

Overfor barnehage.no gir Ulvehøj uttrykk for at hærverket som Menighetens barnehagen i Mysen er blitt utsatt for ikke bør få gå upåaktet hen. Hun tillater derfor at vi siterer fra det hun skriver på Facebook om opplevelsen.

«Her har det vært noen på ferde som ikke har lært seg verken respekt for andre eller andres eiendom. Og som, tross at det antagelig ikke er SÅ lenge siden de gikk i barnehagen, tydeligvis ikke kunne sette seg inn i hvor lei seg og redde små barn blir over et sånt syn. Det verste var at vi fikk høre at det slett ikke er første gang. Så sent som i går var det lignende tilstander, og "Det har mer og mindre vært hvert år etter skoleslutt"», skriver hun – og legger til:

«Dette er ikke greit. Det har altså rett og slett opparbeidet seg en tradisjon på at ungdommer feirer skoleslutt med å trashe barnehagen??? Og ingen gjør noe??? Jeg håper inderlig det blir politianmeldt.»

Politiet tror det er ungdomsstreker

NRK har vært i kontakt med lokalt politi, som bekrefter at en patrulje har vært på stedet. Ifølge politiet har det i tillegg til ødeleggelsene blitt festet barberblader på et dørhåndtak i barnehagen.

– For andre kveld på rad så er det oppdaget hærverk på barnehagen. Det er noen som har sett et par ungdommer i området i går kveld, så vi får prøve å huke tak i dem, så får vi ta det derfra, forteller Kai Lund-Pettersen, seksjonsleder for etterforskning i politiet i indre Østfold, til NRK.

På bilder som barnehage.no har sett, kommer det fram at gjerningspersonene blant annet har skrevet "The anitichrist shall rise soon. Are you on our side? Or will you fall victim?" på en av veggene til Menighetens barnehage.

Politiet tror ikke barn eller voksne har noen grunn til å være redd selv om det er skrevet satanistiske budskap og nazisymboler flere steder på barnehagens områder.

– Selv om det er tegnet noen nazisymboler så ser vi på dette som noen ungdomsstreker, i hvert fall sånn det ser ut der nå. Det er noen som har lite å gjøre om dagen, sier Kai Lund-Pettersen til NRK.

Barnehagestyrer Nina Aas bekrefter overfor NRK at saken vil bli anmeldt.

Powered by Labrador CMS