Den gamle cd-platene var malt etter alle kunstens regler og hengt opp på veggen som en flott larve. Men fikk ikke henge lenge i fred før vandaler rev dem ned og ødela alt. Foto: privat
Den gamle cd-platene var malt etter alle kunstens regler og hengt opp på veggen som en flott larve. Men fikk ikke henge lenge i fred før vandaler rev dem ned og ødela alt. Foto: privat

«Hvis det skjer på nytt, blir det anmeldt»

Da de ansatte kom på jobb i Valaskjold barnehage torsdag morgen, oppdaget de at noen hadde ødelagt kunstprosjektet til barna.

Publisert

- Jeg klarer ikke å skjønne hærverk uansett. Men når du tydelig ser at dette er noe barn har laget, er det bare enda mer uforståelig og trist, sier pedagogisk leder Ann-Iren Lillestølen i Valaskjold barnehage i Sarpsborg.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først skrev om hærverket.

Valaskjold barnehage er i startfasen av et kunstprosjekt der planen er å bruke gjenbruksmaterialer til å dekorere uteområdene i barnehagen.

Barn og voksne samler inn gjenstander som de skal bruke, og så setter de dem sammen til nye ting.

- Det handler både om at barna skal se på miljø og forsøpling, men også lære at noe gammelt kan bli noe nytt noe annet, sier Ann-Iren Lillestølen.

Larve av gamle cd-plater

En av planene er å dekorere en av ytterveggene i barnehagen som går ut mot veien der folk passerer.

- Vi har malt gamle cd-plater, hengt dem opp og laget en larve. Et annet sted på veggen har vi laget blomster av blikkbokser, papir og gummislanger, sier Lillestølen.

Men cd-larven fikk ikke henge lenge i fred.

- Da vi kom på jobb torsdag, så vi at hele larven var revet ned og at cd-platene var revet i fillebiter og strødd ut over hele uteområdet, sier Ann-Iren Lillestølen.

På veggen – der larven hang – har noen skrevet «oiii» med kulepenn.

Anmelder neste gang

Både voksne og barn synes det er kjempetrist at noen har gått inn for å ødelegge for barna.

- Barna lurer veldig på hvem det kan være. Om det er tyver, eller ungdommer, eller hvem det er. Noen trodde til og med at det kunne være politiet. Men da sa vi ifra om at politiet gjør ikke noe sånt, sier Lillestølen.

- Vi leser at dere vurderer å anmelde saken. Blir det gjort?

- Nei, ikke i denne omgang. Men hvis det skjer på nytt, blir det anmeldt.

Hærverket til tross – verken barn eller voksne i Valaskjold barnehage vil gi opp kunstprosjektet sitt. De er allerede i gang med å lage en ny larve igjen. Og nå involverer de foreldre og andre i nærheten til å holde et ekstra øye med hva som foregår i barnehagen utenom åpningstid.

- Barna er veldig engasjert i å passe godt på kunsten sin. Og det er det også masse god læring i, sier Ann-Iren Lillestølen.

Powered by Labrador CMS