Gnist Trøa stengte dørene for godt 1. mars 2020. Til høsten åpner kommunen ny barnehage i lokalene.
Gnist Trøa stengte dørene for godt 1. mars 2020. Til høsten åpner kommunen ny barnehage i lokalene.

Til høsten åpner tidligere Gnist Trøa som kommunale Lund barnehage

Trondheim kommune kjøpte bygget der Gnist Trøa lå. I august, ved oppstart av nytt barnehageår, åpner Lund barnehage dørene i lokalene på Heimdal.

Publisert

Det kommer fram i en sak i avisen Nidaros (krever innlogging).

Barnehagen vil ha en kapasitet på mellom 70 og 80 barn, men starter med halv kapasitet det første året. Det er for å kunne se an søkertallet og vurdere behovet i området.

– I andre deler av kommunen har vi overkapasitet, men akkurat i Heimdal/Kattem-området er det stor etterspørsel etter både private og kommunale tilbud, særlig etter at barnehagen som var der måtte stenge, kommunalsjef for barnehage Ella Marie Ingdal til avisen.

Trondheim kommune fattet i 2019 et vedtak om varig stengning av Gnist Trøa. Gnist Trøa gikk da til sivilt søksmål mot kommunen og staten, men i april i fjor slo Oslo tingrett fast at stengingen var gyldig. Barnehagen stengte dørene for godt våren 2020. I fjor høst ble det kjent at Norlandia kjøper Gnist-barnehagene fra grunnleggerne av kjeden og oppkjøpsfondet Altor.

Ingdal forteller at kommunen har fått mange henvendelser fra foreldre om anlegget - og spørsmål om når den nye barnehagen skal åpnes opp. På spørsmål om hva kommunen gjør om det kommer flere søkere enn det er plasser, svarer hun:

– Det spørs om vi vil ha mulighet til å åpne for så mange. Det handler om å ivareta det pedagogiske tilbudet i andre barnehager. Vi justerer jo barnehagekapasiteten etter behov og det vil ikke være hensiktsmessig å åpne en stor barnehage for så å måtte ta ned driften andre steder.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Ella Marie Ingdal er barnehagesjef i Trondheim kommune. </span>
Ella Marie Ingdal er barnehagesjef i Trondheim kommune.

I disse dager søker kommunen etter en enhetsleder til den nye barnehagen, som også vil få ansvar for utformingen av nye Lund barnehage.

– Vi har ikke valgt et særskilt satsningsområde. Vi ønsker at enhetsleder sammen med sitt personale, men også i samarbeid med foreldre og barna, utvikler en pedagogisk profil, forklarer Ingdal ifølge Nidaros.

Oppstart for den nye enhetslederen vil bli i løpet av våren, fordi det også må rekrutteres ansatte. Totalt planlegges det rundt 20 årsverk det første driftsåret.

Selve bygget vil stå slik som det er i dag, uten renovering annet enn det Ingdal beskriver som noen «mindre justeringer og oppgraderinger».

Powered by Labrador CMS