Barna i Gnist Flisnes tar imot statsråd Jan Tore Sanner (H).
Barna i Gnist Flisnes tar imot statsråd Jan Tore Sanner (H).

Fikk besøk av statsråd

Tirsdag denne uken fikk barna i Gnist Barnehage Flisnes besøk av statsråd Jan Tore Sanner (H). Han ble invitert med på samlingsstund med leseglede i fokus.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med sitt besøk i flere kommuner på Sunnmøre tirsdag, tok kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner turen innom en privat barnehage i Ålesund kommune.

Til tross for at mange barn fortsatt hadde sommerfri, var det noen nysgjerrige femåringer i Gnist Flisnes som møtte statsråden og lot ham være med på en samlingsstund med temaet «hvorfor er det slik?».

Barnehagelærer Carmen Alvarez Cano lot statsråden få delta i samlingen, hvor hensikten var å fremme barnas leselyst ved hjelp av bøker som lar barna undre seg over små og store spørsmål i livet. Etter en stund fant både statsråden og barna seg såpass godt til rette at han fikk lov til å ta over styringen.

– Å stimulere barnas leselyst gir dem gode forutsetninger for å lære og utvikle seg i tiden etter barnehagen. Derfor er språk og kommunikasjon en viktig pilar i alt vi gjør, både slike lesestunder som dette, men også gjennom at vi stimulerer barna i vårt daglige språk. For eksempel er det viktig å verbalt respondere på gestikulering fra et barn. Dersom det for eksempel peker på en boks med leverpostei, bør den voksne svare «skal jeg sende deg leverpostei», samtidig som man peker på boksen, sier leder ved Gnist Flisnes, Elin Fiva, i en pressemelding.

– I det hele tatt er språk og kommunikasjon en essensiell del av vår hverdag, men dersom man ikke er bevisst på dette i sin yrkesutøvelse går barnet glipp av mange muligheter for utvikling og stimulering av leselyst og leseferdigheter, fortsetter Fiva.

Barnehagen på Flisnes inngår i kjeden Gnist Barnehager, som har 17 barnehager i fire fylker.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er opptatt av private barnehagers rolle i sektoren.

– Besøket hos Gnist på Flisnes var veldig inspirerende, her viser de at de virkelig strekker seg for å skape en spennende og lærerik hverdag for barna. Vi trenger gode barnehager som gir et mangfold av tilbud til familier og barn. Private barnehager er både viktige for å sikre full barnehagedekning, men også for å skape mangfold, utvikle nye ideer og finne gode løsninger. Suksesshistorien om full barnehagedekning i Norge hviler på et samarbeid og samspill mellom private og kommunale barnehager, det kan synes som om noen har glemt verdien av dette samspillet, uttaler han i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS