Gjorde hærverk - tatt etter politijakt til fots

Onsdag i forrige uke skrev barnehage.no om hærverket som var gjort i Menighetens barnehage i Mysen

Nazislagord, satanisiske budskap, veltede blomsterpotter, tegninger av kjønnsorganer, ødelagt leketelt, leker som var misbrukt eller ødelagt, veltet søppelkasse, sittebenker kastet over gjerdet og tepper som var tegnet og skrevet på, var noe av det som møtte små og store da de kom i barnehagen om morgenen. 

Natt til torsdag pågrep politiet en 17 år gammel gutt og en 20 år gammel kvinne i forbindelse med nok en episode med hærverk i samme barnehage, skriver Smaalenenes avis (krever innlogging)

- Politiet ble tilkalt da det ble hørt banking og knusing fra barnehagen. Da politiet kom til stedet, anropte de to personer, en kvinne og en gutt. Begge to løp til skogs og politiet fikk seg en løpetur før de fikk tak i dem. En av dem bar en kniv, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til avisen.

Ingen av de to er kjenninger av politiet, og barnevernet er koblet inn i forbindelse med 17-åringen. Til Smaalenenes avis kan heller ikke politiet bekrefte at det er de samme gjerningspersonene som står bak hærverket natten før. 

Styrer Nina Aas i barnehagen sier til samme avis at hun er glad for at noen er pågrepet. 

- Nå håper jeg at ungdommene får den hjelpen de trenger, sier hun. 

 

 

Powered by Labrador CMS