Barna i Mobarn Øverland barnehage er klare for karneval i selvlagde kostymer.
Barna i Mobarn Øverland barnehage er klare for karneval i selvlagde kostymer.

Her lager barna sine egne kostymer til karnevalet

– I tillegg til at egenproduserte kostymer kan bidra til å redusere kjøpepress, er det også positivt med tanke på  miljøet, sier styrer i Mobarn Øverland barnehage, Karianne Stranden Rikstad.

Publisert

I Mobarn Øverland barnehage i Molde har de tradisjon for å arrangere tema-karneval.

– Dette er fjerde året vi gjennomfører et slikt karneval. Det første året hadde vi dyrene i Afrika som tema, året etter Dyrene i Hakkebakkeskogen, og i fjor var det Kardemomme by, sier styrer Karianne Stranden Rikstad.

Årets tema er eventyr.

I tiden før karnevalet har barna laget eventyrlige dekorasjoner for å skape stemning på avdelingene, og ikke minst; de har laget sine egne kostymer.

– Ikke alle har råd til å kjøpe fancy kostymer. Når vi lager dem selv sørger vi for at alle barn blir inkludert og involvert på et likeverdig grunnlag, sier styreren.

(Se flere bilder nederst i saken.)

Gjenbruk

Stranden Rikstad forteller at de legger stor vekt på at barna selv skal få bestemmer hvordan kostymene deres skal se ut.

– I tillegg til at egenproduserte kostymer kan bidra til å redusere kjøpepress, er det også positivt med tanke på miljøet, påpeker styreren.

– Vi har fokus på miljø og gjenbruk, og har derfor gitt foreldrene beskjed om at de ikke skal kjøpe kostymer til karnevalet. Barna kan heller ta med seg noe hjemmefra, som gjerne er godt brukt og gammelt, og så lager vi noe nytt av det, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tema for årets karneval i Mobarn Øverland barnehage er eventyr. Her er noen av kostymene barna har laget.
Tema for årets karneval i Mobarn Øverland barnehage er eventyr. Her er noen av kostymene barna har laget.

– Samlende

Styreren forteller at de opplever det som samlende for hele barnehagen at alle – fra yngst til eldst – fordyper seg i samme tema.

– Gjennom et felles prosjekt som dette ønsker vi å stimulere barnas skaperglede og estetiske utvikling. Vi tror dette bidrar til å styrke felleskapsfølelsen både på avdelingene og i hele barnehagen, noe som også vil bidra til utvikling av vennskap og glede blant barna, sier Stranden Rikstad.

– Karnevalet avsluttes alltid med en felles samling for hele barnehagen, der alle får vise frem de fine kostymene sine. Og selv om alle avdelingene har jobbet med temaet eventyr, har de likevel tolket det veldig ulikt. Det er flott å se det store mangfoldet, hvor mye forskjellig de har fått ut av det samme temaet, avslutter hun.

Se flere bilder her:

Powered by Labrador CMS