Nordtvet gård barnehage på Kalbakken i Oslo kan vinne Oslo bys arkitekturpris 2019.
Nordtvet gård barnehage på Kalbakken i Oslo kan vinne Oslo bys arkitekturpris 2019.

Gårdsbarnehage i Oslo kan vinne arkitekturpris

En barnehage, to opparbeidede gatetun og et kulturhus kjemper om å vinne Oslo bys arktitekturpris i år.

Publisert

Det melder fagbladet bygg.no.

Nordtvet gård barnehage på Kalbakken i Oslo åpnet i august i fjor. Les mer om åpningen og se bildeserie fra barnehagen her. Nå er barnehagen en av finalistene som kan stikke av med Oslo bys arkitekturpris 2019. 

De andre finalistene er gateanleggene i Deichmans gate og Wilses gate i sentrum, og Vega Scene i Hausmansgate. 

– Alle finalistene er spennende på hver sin måte, og de viser mye av mangfoldet og kvaliteten i det som bygges i Oslo for tiden, sier Anders Røberg-Larsen (Ap), leder av byutviklingskomiteen i en pressemelding.

– Nordtvet barnehage ligger i min egen bydel og er en barnehage som vekker oppsikt i nærmiljøet. Det er et annerledes bygg som stikker seg ut i en ellers relativt ensartet bebyggelse fra 1950- og 60-tallet, i et område hvor det bygges lite nytt. Jeg synes det er flott at et barnehagebygg kan vekke nysgjerrighet, noe dette bygget gjør. Materialbruken gjør at bygget passer fint inn i miljøet til Nordtvet gård, sier han videre om barnehagen. 

Nordtvet gård barnehage er tegnet av Morfeus arkitekter AS, og er bygget av Pioner Barnehager AS. Landskapsarkitekter har vært  Studio HP AS, Morfeus arkitekter AS, Holo & Holo AS. 

Dette er noe av det juryen sier om barnehagen: Med Nordtvet Gård barnehage har arkitekt og utbygger gitt et flott tilskudd til lokalområdet på Kalbakken. Det har blitt et lekent, vakkert og varig anlegg, som i tillegg går svært godt med besøksgårdsanlegget og øvrige omgivelser.

Powered by Labrador CMS