Utdanningsforbundet i Troms foreslår seniortiltak fra 55 år og særaldersgrense på 65 år for barnehagelærere.
Utdanningsforbundet i Troms foreslår seniortiltak fra 55 år og særaldersgrense på 65 år for barnehagelærere.

Går inn for å pensjonere barnehagelærere når de blir 65

Utdanningsforbundet i Troms mener lavere pensjonsalder, kombinert med ulike seniortiltak, vil få flere barnehagelærere til å stå lenger i jobben.

Publisert

Det skriver Utdanningsnytt i en sak fra Utdanningsforbundets fylkesårsmøte i Troms, som startet i Tromsø tirsdag. Fylkesstyret fikk full tilslutning til sitt forslag om seniortiltak og særaldersgrense for barnehagelærere. Nærmere bestemt et forslag om seniortiltak fra 55 år og særaldersgrense på 65 år for barnehagelærere.

Fylkesstyremedlem Astrid Pia Stensaker viste til skyhøyt sykefravær blant barnehagelærere da hun presenterte forslaget for årsmøtet. Gjennomsnittlig avgangsalder for yrket er 59,3 år.

Gøril Nordmo fra Utdanningsforbundet Tromsø kommenterte forslaget med at tiltakene også kunne virke rekrutterende på den måten at folk som har gått ut av yrket kommer tilbake igjen.

Fylkesdelegasjonen fra Troms vil lansere forslaget om at særaldersgrense og seniortiltak for barnehagelærere blir en del av forbundets politikk, under Utdanningsforbundets landsmøte til høsten, ifølge fagbladet.

Powered by Labrador CMS