I fjor var det Mamma Mia barnehage på Kløfta som vant vandrepokalen.
I fjor var det Mamma Mia barnehage på Kløfta som vant vandrepokalen.

Fotball for folkehelsa

Fotball-NM for ansatte i barnehagen har blitt en tradisjon i Fåberg og engasjerer nå barnehager fra hele landet.

Publisert Sist oppdatert

For tre år siden fikk styrer i Lundgaardsløkka barnehage, Jennie Furulund, en strålende ide. Hva med et fotball-NM for barnehageansatte i folkehelsa navn?

Dermed var det første mesterskapet for barnehageansatte født, og barnet fikk navnet Faaberg Adecco Barnehage NM og fikk med seg hele sju lag. To år etter er det klart for nok et NM i Fåberg – som er en bygd i Lillehammer kommune - og datoen er satt til 10. juni.

For Furulund er det gledelig å se at påmeldingen og engasjementet er stadig økende og i fjor var rundt 200 spillere fra ulike barnehager i aksjon. Og i år registrerer initiativtakerne at tallet øker igjen, og det er tydelig at arrangementet har livets rett i den lille bygda.

En møteplass for ansatte

Som styrer i en barnehage, tok Furulund seg ofte i å tenke at det skjer for lite for barnehageansatte, noe som ofte skyldes et stramt budsjett og ulike sosiale interesser.

– Tanken var å skape et årlig arrangement hvor ansatte i barnehager kan møtes og samtidig konkurrere uhøytidelig, sier Furulund og påpeker at folkehelsen er drivkraften, ikke konkurransen.

Likevel viser de to foregående årene at mange blir engasjerte når dommeren blåser til kamp.

Treningseffekt

– Samtidig forsøker vi å holde så lave priser som mulig, slik at vi inkluderer, fremfor å ekskludere. Målet er at økonomi ikke skal bli et hinder for å delta, sier styreren.

Hun legger til at de ofte mottar rapporter fra barnehager som har begynt å trene ukentlig, noe som hun synes er gledelig.

– Det er ofte lettere å være i aktivitet sammen med andre, fremfor å ta tak alene. Kan vi bidra til folkehelsen som igjen påvirker den ansattes psykiske og fysiske helse i positiv retning, har vi gjort noe bra. Turneringen er like mye et sosialt arrangement og om man ikke vinner på banen, så kan man jo vinne banketten senere på kvelden, sier en engasjert Furulund.

I fjor var det Mamma Mia barnehage på Kløfta som vant vandrepokalen. De vant til knepent etter en jevn finale mot Steinrøysa barnehage fra Lillehammer. Furulund påpeker at det fortsatt er plass til flere lag, og i takt med vårens ankomst, kjenner hun at det nå for alvor kribler i beina.

Her kan du finne ut mer om arrangementet.

Holder din kommune eller barnehage på med noe artig, spennende, sjokkerende eller rett og slett fint? Da vil vi gjerne høre fra dere. Send oss en epost på [email protected].

Powered by Labrador CMS