Bakarvågen FUS barnehage i Askøy markerte Vennskapsdagen 2015 med et kjempestort hjerte.
Bakarvågen FUS barnehage i Askøy markerte Vennskapsdagen 2015 med et kjempestort hjerte.

Holdt hender mot mobbing

Forrige uke slo alle landets FUS barnehager ring rundt hverandre. Fordi vennskap er det beste middelet mot mobbing!

Publisert Sist oppdatert

30.april feiret 15.500 barn og ansatte vennskapsdagen ved å holde hender klokka 10.00 i FUS barnehager fra Hammerfest til Kristiansand.  For vennskap er nemlig det beste middelet mot mobbing.

– Vi er stolte av å ha startet tradisjonen med å markere denne viktige dagen i alle FUS barnehager siste torsdag i april, sier marked- og kommunikasjonsansvarlig i FUS barnehagene, Hilde Nordbø.

– Vennskap i barnehagen er en forutsetning for lek, læring og mestring. Vi vet også at barnets muligheter for å få venner i barnehagen er det absolutt viktigste for foresatte. Alle som jobber i FUS skal sørge for at alle barna er inkludert i felleskapet, har venner og opplever gruppetilhørighet.

Beskjeder i ballonger

Alle barnehagene markerte dagen på ulikt vis. Se bildeserien øverst.

I Borgen FUS barnehage på Kløfta lagde skoleklubben lapper med hvordan man kan være en god venn og la disse inn i ballonger. Ballongene ble sluppet på vennskapsdagen så noen kan finne disse og lese om hvordan man kan være en god venn.

I Storebø FUS barnehage på Storebø har alle barna gått i vennskapstog for å vise viktigheten av vennskap.

Vennskapshjerter

Sævarhagen FUS barnehage på Stord markerte vennskapsdagen med å ta besteforeldrene med på eventyrstund og tur i skogen.

Håkonshella og Seledammen FUS barnehager i Laksevåg markerte vennskapsdagen med å gå sammen på tur. I hendene hadde alle barna vennskapshjerter som de hadde pyntet det fineste de kunne, eller fått en voksen til å skrive sine tanker om vennskap. Sammen fant de et tre der alle barna fikk henge opp hjertene sine så det ble et vennskapstre.

Etter vel blåst vennskapsdag er barnehagene nå spente på hvem som finner ballongene med lapper inne om hva som kjennetegner en god venn.

Powered by Labrador CMS