Musikkvideoen ble innspilt en ettermiddag i slutten av mai. Mens foreldrene ventet inne, boltret barna seg foran kamera. Foto: Almemoen FUS barnehage

Barna så ut til å nyte popstjernelivet – enkelte ville nesten ikke forlate studio

Få hadde gjettet hvor omfattende prosjektet skulle bli da ideen om en egen sang dukket opp i forbindelse med barnehagens 10-årsjubileum. Her kan du se og høre resultatet.

Publisert

For barn, foreldre og ansatte i Almemoen FUS barnehage i Hønefoss er det en sang som har festet seg på hjernen og som tilsynelatende har tenkt til å være der en stund. Barnehagen har akkurat fått ferdiginnspilt sin egen barnehage-hit med tilhørende musikkvideo. 

- I forbindelse med 10-årsjubileet til barnehagen ville vi gjerne ha en sang til anledningen. At prosjektet skulle bli så stort og omfattende var det vel få som hadde sett for seg, sier daglig leder i barnehagen, Ida Unstad.

Med god musikkhjelp fra 14 år gamle Morten Larsen og hans «MPB music», en engasjert personalgruppe og barna som omfavnet sangen fra første stund, har de nå fått realisert prosjektet.

Mestringsopplevelser

De 23 eldste barna tok en dag i vår buss til lydstudio for å spille inn sangen. Dette ble en opplevelsesrik dag, hvor det var lagt til rette for gode mestringsopplevelser.

Sofie, Alva og Torjus i studio.

- Det mest utfordrende var rappen som er en del av sangen. Her var det mange ord som skulle huskes og sies raskt og rytmisk. Jammen fikk flere av barna til dette også, etter litt øvelse, sier Ida Unstad.

Hun sier at barna så ut til å nyte popstjernelivet, og enkelte ville nesten ikke forlate studioet.

Boltret seg med videoinnspilling

Innspillingen av musikkvideo ble lagt til en ettermiddag etter barnehagens åpningstid.

- Mange foreldre og barn kom forventningsfulle til barnehagen. Foreldrene ventet inne, mens barna boltret seg ute på lekeplassen. Filmkameraer sørget for å dokumentere alle bevegelser, sier Unstad.

Hun synes dette prosjektet har vært fantastisk gøy.

- Det er en positiv og nytenkende gjeng med ansatte her i barnehagen. Da ideen om dette prosjektet ble lagt frem på pedagogmøtet, tente de ansatte på ideen med én gang. Det samme gjorde barna. Dette hadde mye å si for den videre fremdriften og all innsatsen som ble lagt ned for å få til denne musikkvideoen, sier hun.

Gjenspeiler fokus på lek og vennskap

I en av scenene i videoen ble det tatt i bruk et gopro-kamera for å gi seerne opplevelsen av å være barnet på sykkel.

Refrenget på sangen lyder:

 «For vi er Almemoen FUS, Almemoen FUS. Her leker vi og har det gøy hele dagen lang. I vår barnehage er det latter, glede, sang. Og sammen er vi aller best, ja, hver dag blir en fest».

Dette skal gjenspeile noen av barnehagens viktigste fokusområder, nemlig lek og vennskap.

- Sangen skaper en sterk fellesskapsfølelse og binder barnehagen sammen. Prosjektet er også godt faglig forankret i flere av fagområdene i rammeplanen, blant annet «kommunikasjon, språk og tekst» og «kunst, kultur og kreativitet». Det viktigste av alt er likevel egenverdien og virkningene prosjektet har hatt på barna: de har kost seg med prosessen og føler stort eierskap til låten og musikkvideoen, sier Ida Unstad.

Powered by Labrador CMS