Barnehagevikarer skal ikke lenger kunne jobbe opptil to uker uten politiattest.
Barnehagevikarer skal ikke lenger kunne jobbe opptil to uker uten politiattest.

Strammer inn politiattest for barnehagevikarer

Barnehagevikarer kan jobbe i to uker uten å levere politiattest. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil tette dette hullet fra høsten.

Publisert Sist oppdatert

I dag er det krav om at ansatte i barnehagene må levere politiattest, men vikarer kan fritt jobbe i barnehagen i opptil to uker uten å levere attest.

- Dette skal det bli slutt på. Derfor kommer det en ny lov som krever at alle som arbeider i barnehage skal ha politiattest fra første dag, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NRK.

{}

Lovendringen kommer 1. oktober. Lederen i Foreldreutvalget for barnehagene, Marie Skinstad-Jansen, mener dette er for sent.

- Vi ønsker at en skal skynde på denne prosessen. Dagens praksis betyr at folk som har gjort seg skyldige i seksuelle overgrep, fritt kan jobbe i barnehage uten at det blir oppdaget, sier hun.

PBL positive til lovendring

Av hensyn til barnets sikkerhet stiller PBL seg positiv til forslaget om å kreve politiattest for personer ansatt i kortvarige vikariater.

– PBL støtter innskjerpingen, og mener den er en nødvendig sikkerhetsventil, da også personer i kortvarig tilsetting vil kunne opparbeide seg tillitsforhold hos barna, sier PBL.

Les hele forslaget til forskrift om politiattest i barnehager her.

Powered by Labrador CMS