Frp ønsker å selge flere barnehager i Oslo

Høyre har sagt nei til salg av flere kommunale barnehager i Oslo. Frp forstår ikke hvorfor.

Publisert Sist oppdatert

Etter at en evaluering konkluderte med at salget av ti kommunale barnehager i januar var feilslått, sa barnehagebyråd Anniken Hauglie (H) til Dagsavisen i forrige uke at hun ikke ønsket flere salg. Den avgjørelsen får Frp til å reagere.

- Private og ideelle organisasjoner har drevet barnehager så lenge det har vært barnehager her i landet, slik at vi i Oslo Frp undrer oss hvorfor høyrebyråden ikke vil selge barnehager til private, sier leder i Oslo Frp Camilla Wilhelmsen til Dagsavisen.

Hun peker på at private barnehager topper kommunens brukerundersøkelse fra i fjor i 14 av 15 bydeler.

I januar ble ti kommunale barnehager solgt som en del av byrådets budsjettavtale med Frp. I en fersk evaluering av salget bestilt av byråden, konkluderes det med at salget var feilslått. Blant annet pekes det på at det er vanskelig å slå fast om kommunen på lang sikt vil tjene økonomisk på salg av barnehager.

Fakta om barnehagesalget:

I 2012 vedtok Frp og byrådspartiene Høyre, Venstre og KrF å selge ti barnehager, samt konkurranseutsette sju.

I desember 2013 ble det kjent hvilke barnehager det gjaldt. Det førte til mye uro blant de ansatte og protester fra foreldre. I mai 2014 gjorde bystyret endelig vedtak.

Fire barnehager ble trukket ut slik at antallet ble ti (salg) og tre (konkurranseutsetting). Våren 2015 overtok private eiere og drivere.

Powered by Labrador CMS