– Når barna kommer ut og de får være i bevegelse og gå seg varme, så merker jeg at vi også får helt andre samtaler når vi setter oss ned i pausene, sier Vibeke Brattli.

Sluttet i jobben som styrer – nå har Vibeke naturen som arbeidssted

Barnehagestyreren ble lei av å sitte inne. Hun vil fortsatt jobbe med barn, men har nå byttet ut styrerkontoret med fjell og skog.

Publisert Sist oppdatert

Vibeke Brattli har 25 års erfaring som pedagogisk leder og styrer i barnehage. Hun har alltid vært glad i friluftsliv og har tilbrakt utallige timer i den vakre naturen i og rundt hjembyen Tromsø.

Kjærligheten til naturen og interessen for friluftslivet var også en medvirkende årsak til at Brattli utdannet seg til barnehagelærer.

– Som barnehagelærer får du være mye ute sammen med barna og det passet meg perfekt, forteller hun.

Ønsket seg mindre innetid

Etter hvert gikk Brattli fra å være pedagogisk leder til å bli styrer. Det innebar mer tid inne på kontoret med administrative oppgaver og mindre tid ute med barnehagebarna.

– Jeg har alltid vært opptatt av å få barn med ut på tur og har vært med på å starte opp en friluftsbarnehage. Jeg liker å jobbe med små barnegrupper ute i naturen, men det fikk jeg ikke gjort så mye av da jeg var styrer, sier hun.

For ett år siden bestemte hun seg for å si opp styrerjobben for å følge en ny drøm. Hun opprettet opplevelsesfirmaet Arctic Camp Brattli.

Nå håper hun å snart kunne ta med seg mindre grupper av lokale barnehagebarn og skolelever på tur til naturperler i Tromsø-området.

For selv om hun ikke ønsker å tilbringe dagene inne på et kontor lenger, ønsker hun fortsatt å arbeide med barn.

Det var avisa Nordlys som først omtalte saken.

Turleder og vikar

Da Brattli startet for seg selv i fjor var det turister og lokalbefolkningen som var målgruppa.

– Siden jeg har bakgrunn som barnehagelærer og styrer, har jeg også hele tiden hatt et ønske om å kunne ta med barnehager og skoler på tur, sier hun.

Planen er å komme i gang med tilbudet fra nyttår. Brattli stiller med minibuss og er turleder.

– Som tidligere styrer vet jeg at det noen ganger kan være utfordrende å ha tilstrekkelig bemanning. Når vi er på tur blir jeg tilgjengelig bemanning i tillegg til de ansatte i barnehagen, sier hun.

Brattli synes at samtalene i matpausene blir ekstra gode etter at man har vært i bevegelse.

Gode samtaler

Det siste året har hun testet ut konseptet i samarbeid med en av barnehagene i Tromsø. Hun forteller at det har blitt mange gode samtaler med barna i matpausene:

– Når barna kommer ut og de får være i bevegelse og gå seg varme, så merker jeg at vi også får helt andre samtaler når vi setter oss ned i pausene. Jeg erfarer at barna får en annen kontakt med tankene sine.

– Jeg tror barna lærer mye bedre når de er i bevegelse og på tur. Da kan man stoppe opp underveis og reflektere sammen over det som rører seg i barnegruppa, enten det er en konflikt man må ta tak i eller andre ting. Min erfaring er at man får til en bedre refleksjon i barnegruppa når man er ute på tur, sier Brattli.

Powered by Labrador CMS