– Bamsejakten skal være tilgjengelig for alle barn i kommunen og andre barn som kommer på besøk til Kapp, sier leder Nina Hermanrud i Bjørnsgård barnehage.
– Bamsejakten skal være tilgjengelig for alle barn i kommunen og andre barn som kommer på besøk til Kapp, sier leder Nina Hermanrud i Bjørnsgård barnehage.

Dro på «bamsejakt»: – Tilgjengelig for alle

Bjørnsgård barnehage på Kapp ønsker å gjøre turen litt ekstra spennende for barna.

Publisert Sist oppdatert

Fredag i forrige uke var barn og ansatte i Bjørnsgård barnehage på sin aller første «bamsejakt».

– Barna syntes det var kjempemoro. «Bamse! Sa de og var veldig begeistret når de fant en post. De ville bare finne flere og flere, forteller daglig leder Nina Hermanrud.

Jakten førte barna til en fotballbane og andre steder i barnehagens nærområde. Her fant de laminerte ark med en bamse og en QR-kode på. Når kodene ble skannet, kom det opp fargerike bilder.

Bjørnen som pryder postene er hentet fra barnehagens logo.
Bjørnen som pryder postene er hentet fra barnehagens logo.

Bjørnsgård-bjørnen

Alle postene som ble oppsøkt denne fredagen var plassert ut av barnehagen selv.

Hermanrud forteller at de er inspirert av Stolpejakten som går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Her er målet å aktivisere folk i alle aldre, uansett funksjonsevne.

– Vi har lagt merke til at stolpejakt er veldig populært og tenkte at vi kanskje kunne lage noe som er enda litt morsommere for ungene våre, forteller lederen i barnehagen som holder til på Kapp i Østre Toten kommune.

Siden Bjørnsgård barnehage har en bjørn i logoen sin ble de ansatte enige om at denne skulle pryde postene de laget.

– Vi ønsket å bruke en illustrasjon som er kjent for barna, forteller Hermanrud.

Ulike temaer

Barnehagelederen opplyser at hver post har et eget tema.

– Skiløyper og akebakke, tur i nærmiljøet, sansing og undring, trygghet, sosial kompetanse, livsglede og barnehagens visjon «ingenting er umulig», er blant temaene som skjuler seg bak QR-kodene på postene. Når disse blir skannet kommer det opp et bilde tilknyttet de ulike temaene, opplyser Hermanrud.

– Vi har tatt utgangspunkt i vår egen barnehage når vi har valgt ut temaer, men bildene viser situasjoner som er gjenkjennbare for de aller fleste barn.

– Tilgjengelig for alle

Totalt ti «bamse-poster» er nå plassert rundt omkring på Kapp; i nærheten av Bjørnsgård barnehage, ved den lokale matvarebutikken og badestranda.

I forkant var Hermanrud i kontakt med både ordføreren i Østre Toten kommune og andre i lokalmiljøet.

– Vi var litt spente på om vi fikk lov til å sette opp postene, men fikk heldigvis ja fra alle vi kontaktet.

– Vi ønsker at bamsejakten skal være tilgjengelig for alle barn i kommunen og andre barn som kommer på besøk til Kapp. Dette er en aktivitet for hele familien og vi håper at barnefamilier kan ha fine samtaler rundt temaene og bildene, sier Hermanrud.

P.S: Da koronapandemien brøt ut og samfunn ble stengt ned, ble det i mange land populært å sette frem bamser i vinduene som barn kunne «jakte» på. Bjørnsgård barnehages bamsejakt er imidlertid inspirert av Stolpejakten og har fått sitt navn fra bjørnen i barnehagens logo som pryder postene de har satt ut.

Powered by Labrador CMS