– Barna koste seg på turen og de fikk kjenne på mestringsfølelsen da vi var fremme, sier Filip Beenfeldt.
– Barna koste seg på turen og de fikk kjenne på mestringsfølelsen da vi var fremme, sier Filip Beenfeldt.

Bildeserie: Tok førskolebarna med til Preikestolen

– Det viktigste for oss når vi er på tur, er at det ikke skal være noe stress med å komme fortest mulig frem. Barna skal synes det er gøy, sier pedagogisk leder Filip Beenfeldt.

Publisert

Torsdag i forrige uke la 12 førskolebarn og ansatte i Egenes idrettsbarnehage i Stavanger ut på en tur de sent vil glemme.

Målet var et verdenskjent fjellplatå på 25x25 meter som rager 604 meter over havet – Preikestolen.

– Barna koste seg på turen og de fikk kjenne på mestringsfølelsen da vi var fremme. Utsikten fra Preikestol-platået er ganske majestetisk, sier pedagogisk leder og assisterende styrer i Egenes Idrettsbarnehage, Filip Beenfeldt.

– Været var optimalt. Det var verken for varmt eller for kaldt, og vinden var ikke for sterk, forteller han.

Se flere bilder nederst i saken.

Vant til fjellturer

Dette var første gang barnehagen tok turen til Preikestolen, opplyser Beenfeldt.

– Vi har tenkt på det før også, men nå som det er kommet en ny tunnel som korter ned kjøretiden dit, tenkte vi det var perfekt timing å ta turen i år, sier han.

Den pedagogiske lederen forteller at førskolebarna i Egenes Idrettsbarnehage er vant til å gå turer i fjellet.

– Vi har vært på de fleste av nutene og toppene ut mot Sandnes og i nærområdet vårt, og barna har lenge snakket om at de har hatt lyst til å gå større fjell, sier han.

– Skal ikke stresse med å komme frem

Fra barnehagen til Preikestolen fjellstue, som var startpunktet for turen, var det en snau times kjøretur. Selve turen opp til Preikestolen og ned igjen tok totalt seks timer, opplyser Beenfeldt.

– På sånne turer går vi gjerne på skattejakt etter de røde T-ene som markerer hvor stien går. Vi legger inn spisepauser og barna leker underveis, forteller han.

– Det viktigste for oss når vi er på tur, er at det ikke skal være noe stress med å komme fortest mulig frem. Barna skal synes det er gøy, legger den pedagogiske lederen til.

Sikkerhet først

Beenfeldt understreker at sikkerhet hadde høyeste prioritet under turen.

– Vi hadde med oss tau, seler og sikringsutstyr siden man er litt eksponert det siste stykket frem til platået, forteller han.

– Foreldrene ble informert om turen på forhånd og fikk mulighet til å reservere seg dersom de ikke ønsket at barnet deres skulle være med, men det var det ingen som gjorde. Det at foreldrene viser oss tillit, setter vi stor pris på, sier Beenfeldt.

Han tror ikke de har tatt med seg en førskolegruppe til Preikestolen for siste gang.

– Det var en veldig flott tur, så det kan fort bli en tradisjon, avslutter Beenfeldt.

Se flere bilder fra turen her:

Powered by Labrador CMS