Naturlekeplass: I Rensåsparken i Bodø begynner naturlekeplassen å ta form.
Naturlekeplass: I Rensåsparken i Bodø begynner naturlekeplassen å ta form.

– Lag middag på bål i hagen. Ungene kommer til å elske det!

Tirsdag 13. januar markeres åpningen av Friluftslivets år over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

I Bodø er samtlige av byens barnehager invitert til Rensåsparken, hvor det blant annet blir naturlekeplass, eventyrsti, varme fiskekaker og solbærtoddy. I Oslo er det friluftsfest i Tøyenparken og i Bergen markerer statsminister Erna Solberg åpningen av friluftsåret 2015 fra Fløyen — og dette er bare noen få av arrangementene som er planlagt denne dagen.

Her finner du alle arrangementene.

Med de 19 dagskursene «Naturpilotene – med barnehagen på tur i nærmarka», er PBL en sentral aktør av Friluftslivets år 2015. Selv om svært mange barnehager i dag er mye ute og bruker naturen på en veldig god måte, kan mange bli enda bedre.

– Vi vil at barnehagene skal bli enda flinkere til å hoppe over gjerdet og ta de enkle turene i nærmarka. Det trenger ikke være så avansert når man skal på tur, sier prosjektleder Kari Vold Jensen.

Hun har følgende oppfordring til foreldre og barnehager på åpningsdagen av Friluftslivets år.

– Ta med middagen ut og fyr opp bål, om så i hagen. Det er godt, og ungene kommer til å elske det! Barnehagene kan gjøre det samme i lunsjen, og dersom noen har glemt hvordan man lager bål, er tennbriketter kjempesmart.

Les også: Vil ha barn og barnehager med på turkonkurranse

Har din barnehage planlagt noe til åpningen av Friluftslivets år? Send bilder og en kort tekst til [email protected].

Powered by Labrador CMS