Er det fest, så er det fest. Og da må hatten ned.
Er det fest, så er det fest. Og da må hatten ned.

Imponerte med ukulele og folkedans

Under Vågønes musikk- og friluftsbarnehage viste barna fram et imponerende repertoar. Og selvfølgelig spiller de musikkglade barna ukulele.

Publisert Sist oppdatert

Regnet rakk akkurat å gi seg før de musikkglade ungene i Vågønes musikk- og friluftsbarnehage i Bodø kjørte i gang årets sommershow for forventningsfulle foreldre, søsken, besteforeldre, onkler, tanter og gudforeldre.

Temaet var Bodø bys 200-årsjubileum og det vanket opp til flere overaskende opplysninger underveis. Og selvfølgelig ble forestillingen framført ute.

– En gang for mange år siden da de første bodøværingene inntok byen, gikk de rundt på stien og sang denne sangen, annonserte konfransier og pedagogisk leder Lars Espolin Johnson.

Grønne tanker

Dermed var showet i gang og barna framførte den ene sangen etter den andre. Det ble en musikalsk reise gjennom byhistorien der det også ble presentert noen fine, grønne tanker underveis.

– Vi startet å jobbe med prosjektet «Røde og grønne tanker» i fjor, og dette er nå med i alt barnehagen foretar seg, sier styrer Miriam Fagerli og legger til hvor stolt hun er over både barn og voksne i barnehagen.

For reisen fortsetter nemlig og som alle vet, var det nettopp i Bodø at selveste Per Spellemann gikk rundt og bytta bort ting, som for eksempel kua si. Det unike med denne barnehagen, er det rike musikkmiljøet der de har utøvende musiker og musikkpedagog Andrej Stepanov som arbeider tett med ungene og de andre voksne. Under showet spilte han selv keyboard og trekkspill, akkompagnert av fiolin og barnas rytmeintrumenter, ukuleler og et bittelite trommesett håndtert av en liten rocker som heter August.

Folkedans

Etter at Spellemann hadde bytta bort kua, var det på tide for bodøgutta å gå på frierferd hos de fagre jomfruer og her ble det både folkedans og allsang av musikkglade unger.

Etter hvert ble reven, rotta og grisen sendt til England under det Espolin kaller «den kjente bodøhendelsen». Turen var såpass kjedelig at de sang «Ro, ro, ro din båt» for full hals hele turen.

Gleden både barn og voksne legger for dagen, er inspirerende. Dette er barn som er trygge på scenen og som ler og tuller underveis. De ansatte hopper og spretter rundt og er slett ikke redd for å by på seg selv. Til stor glede for ungene som viser at de setter pris på lekne voksne og ler både med og av dem. Kanskje mest av.

Ukulele

Førskolebarna spiller til og med ukulele og tramper takten mens de synger og klimprer på strengene med Stepanov som dirigent.

– Vi har ingen begrensinger på hva vi tror barna får til, sier Stepanov.

– Det er så mye flott folkemusikk og de synes det er kjekt å spille instrumentene selv, sier en tydelig stolt musikkpedagog.

Han legger til at de har øvd litt før foreldene kom.

Nå er det klart for et forrykende avslutningsnummer der barnehagen har vært så heldige å få tak i de berømte «Vågønesgutan» for å utføre en dans. Deretter skal hatten på tradisjonelt vis sparkes av en pinne, før det hele kulminerer i bodøartist Halvdan Sivertsens «Hver gang vi møtes» der allsangen ljomer mellom trærne.

Styrer Miriam Fagerli er sprekkferdig av stolthet og sender ungene inn til velfortjente kaker, boller og saft.

– Selv om jeg vet hva de kan, blir jeg like imponert hver gang, stråler styreren.

Har du noe du vil at barnehage.no skal skrive om? Send oss tips til [email protected], så tar vi kontakt.

Powered by Labrador CMS