Rekordmange vil på Nynorskkonferansen

Den tiende Nynorskkonferansen er mer populær enn alle forgjengerne. Den har allerede over 100 påmeldte fra hele landet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har aldri sett på maken. Lærere i barnehage og skole ser tydeligvis at Nynorskkonferansen kan hjelpe dem når deskal lære bort nynorsk, både som hoved- og sidemål, sier Hjalmar Eiksund.

Han er høgskolelektor ved Nynorsksenteret (Nasjonalt senter for nynorsk i opplæringa), og det er han som har det administrative ansvaret for Nynorskkonferansen.

Dette er den tiende Nynorskkonferansen i rekken, men interessen har aldri tidlegere vært så stor allerede to måneder før.

– Det viser at nynorsk er et evigaktuelt tema. Nynorsksenteret skal hjelpe lærerne med det som skiller norsk skole fra alle andre - at vi lærer elevene opp i to standardar av det samme nasjonalspråket. Det byr på en del utfordringer i undervisingen, og på denne konferansen kan lærerne få mange gode tips, sier Eiksund.

Nynorskkonferansen er for lærere på alle klassesteg, barnehage- , skoleledere, lærerstudenter, skolebibliotekarer, oppvekstsjefer, lærerutdannere og andre interesserte fra hele landet. Den skal være i Bergen 21. og 22. oktober. De fleste foredragene og kursene er interessante for alle som på en eller annen måte jobber med å lære bort nynorsk. Noen av seminarene er rettet mot de som jobber i barnehage, og noen for dem som jobber i skolen. Noen er først og fremst for de som skal lære bort nynorsk som sidemål.

– Vi har fremdeles ledige plasser, både på seminarene og fellessesjonene. Vi håper enda flere griper sjansen før påmeldingsfristen 15. september. Vi har mye spennende å by på, sier Hjalmar Eiksund.

Les mer om konferansen på nynorsksenteret.no.

Om Nynorsksenteret:

  • Nasjonalt senter for nynorsk i opplæringa (Nynorsksenteret) er et av ti nasjonale senter. Det er et nasjonalt ressurssenter for nynorsk i grunnopplæringen og barnehagen som utvikler metoder og arbeidsmåter som kan motivere for arbeid med nynorsk.
  • Nynorsksenteret fyller ti år i år. Det ble åpnet av daværende forskings- og utdanningsminister Kristin Clemet i mars 2005.

 

Powered by Labrador CMS