Eyvind Elgesem dir RBUP Øst og Sør og kronprinsesse Mette Marit på konferansen  om kvalitet på RBUP.

Vil bringe forskere og barnehageansatte sammen

- Vi må bygge broer mellom forskning og praksisfelt til det beste for de små barna, sier direktør ved Regionsenter for barns og unges psykiske helse i øst og sør, Eyvind Elgesem.

Publisert Sist oppdatert

- Vi må bygge broer mellom forskning og praksisfelt til det beste for de små barna, sier direktør ved Regionsenter for barns og unges psykiske helse i øst og sør, Eyvind Elgesem.

- Hvorfor er kvalitet i barnehagen så viktig? var direktør ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse, Øst og Sør (RBUP), Eyvind Elgesem åpningspørsmål på barnehagekonferansen “Why quality in day care matters” mandag.

Han stilte spørsmålet til en fullsatt sal, der eliten av norske forskere innen barnehage var til stede, sammen med barneombud Anne Lindboe og kronprinsesse Mette-Marit.

- Det er viktig fordi det angår så mange barn på et svært personlig nivå, sier han uten å vente på svar.

- Men enda viktigere, så er kvalitet viktig fordi så mange barn mellom ett og tre år nå går i barnehagen. Det betyr at et enormt ansvar for disse barna har blitt flyttet fra familiens private sfære til en offentlig arena, nemlig barnehagen, sier Egesem.

- Vi vet at de myke, små hjernene til disse små barna er ekstremt følsomme ovenfor inntrykk og påvirkninger fra miljøet rundt dem, og de har andre behov enn eldre barn.

Elgesem påpekte hvor viktig det er å identifisere og iverksette nødvendige tiltak for en sunn utvikling nå, ikke senere.

- Da må vi finne møtesteder for de ansatte i barnehage og forskere. Det er nødvendig med dialog mellom disse to yrkesgruppene skal vi klare å formidle viktig kunnskap og oversette dette fra teori til praksis.

Han sier at han anser det som RBUPs jobb å bidra til at dette skjer, blant annet gjennom denne konferansen.

- Vi må bygge sterke broer mellom forskningens elfenbenstårn og praksisfeltets bokstavelig talt jordnære tilværelse, mener direktøren.

Powered by Labrador CMS