Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Sønnen falt ned fra lekestativ i barnehagen: Måtte betale egenandel for behandling

– Det er en gråsone i regelverket dersom et barn skader seg i barnehagen eller på SFO, sier barnehagepappa Morten Haugen.

Publisert Sist oppdatert

Morten Haugen, leder av foreldreutvalget i en av Odda kommunes barnehager, opplevde at sønnen ramlet ned fra et lekestativ i barnehagen og knakk armen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Han sier til Hardanger Folkeblad at det viser seg at det er en gråsone i regelverket dersom et barn skader seg i barnehagen eller på SFO.

– I vårt tilfelle måtte vi betale egenandel hver gang sønnen vår måtte bytte gips, uttaler han.

Haugen forklarer at barnehagene er i enkelte tilfeller ikke pliktige til å tilrettelegge for et skadet barn. I tillegg må enkelte foreldrene ta ut permisjon uten lønn for å kunne være hjemme og pleie barnet. Man kan riktignok søke om pleiepenger, men kun hvis det er snakk om livstruende skader.

Haugens sak endte opp i kommunestyret i Odda, hvor Rødt-politiker Terje Kollbotn påpekte at voksne ansatte i Odda kommune er sikret av en rekke ordninger i lov- og avtaleverket dersom de skader seg på jobb og at dette også burde gjelde for barnehagebarn.

Han tok også opp spørsmål om økonomiske rettigheter, eventuell kompensasjon til foreldre/omsorgspersoner, samt ansvar og rutiner om tilrettelagt barnehageplass inntil barnet er friskt igjen.

Powered by Labrador CMS