I 2020 ble Den blå appelsin Kanvas-barnehage kåret til årets barnehage i PBL. De fikk også toppkarakter av foreldrene i foreldreundersøkelsen.
I 2020 ble Den blå appelsin Kanvas-barnehage kåret til årets barnehage i PBL. De fikk også toppkarakter av foreldrene i foreldreundersøkelsen.

Disse 271 barnehagene er foreldrene mest fornøyd med

271 barnehager får toppscore fra foreldrene i den nylig publiserte foreldreundersøkelsen. Her er lista.

Publisert Sist oppdatert
  • Oppdatert: 22. februar Som følge av en feil under importeringen av statistikken, falt 43 barnehager ut av topplista. Feilen skal nå være rettet, og alle barnehagene skal nå være med. Teksten er også oppdatert til å inneholde de riktige tallene. Barnehage.no beklager feilen. Feilen skal ikke ha påvirket selve søkefunksjonen.

I forrige undersøkelse var det 275 barnehager som oppnådde toppkarakterene 4,9 eller 5 i Foreldreundersøkelsen til Utdanningsdirektoratet.

I den siste undersøkelsen er det 271 barnehager som blir rangert helt i toppsjiktet. Av dem er det 79 barnehager som får toppkarakteren 5 blank, mot 71 barnehager i fjor.

Blant de 271 barnehagene som foreldrene er mest fornøyde med, er 51 kommunale og 219 private - og en er eid av Sykehuset Telemark. Nederst i artikkelen kan du se oversikten over samtlige barnehager som oppnådde de to toppkarakterene.

LES OGSÅ: Melby om foreldre­undersøkelsen: – Viser at de ansatte gjør en god og viktig jobb

Foreldreundersøkelsen

  • Ble gjennomført for femte gang høsten 2020.
  • 127 879 foreldre svarte på undersøkelsen, og deltakelsen er rekordhøy.
  • 3181 av landets 5621 barnehager har deltatt. Av disse er 1710 private og 1479 kommunale.

Kilde: Udir

Den årlige nasjonale Foreldreundersøkelsen i barnehage ble startet av regjeringen i 2016, som en del av arbeidet med å styrke kvaliteten på barnehagene. I 2020 deltok 127.879 foreldre over hele landet, noe som er rekord. Blant temaene som tas opp er barnets trivsel og utvikling, informasjon, ute- og innemiljø, bemanning og forholdet mellom barn og voksne. I feltet under kan du søke på din barnehage for å se svarene på alle temaene.

Powered by Labrador CMS