Illustrasjonsfoto fra Norlandia Breivika barnehage i Bodø. Foto: Mariell Tverrå Løkås
Illustrasjonsfoto fra Norlandia Breivika barnehage i Bodø. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Hvor fornøyd er du med barnehagen? Nå kan du si din mening

I hele november kan foreldre bidra til å heve kvaliteten i norske barnehager. Foreldreutvalget for barnehager (FUB) og Utdanningsdirektoratet oppfordrer deg til å bruke tre minutter på å svare på spørsmålene i foreldreundersøkelsen i barnehage.

Publisert

I dag går nesten 300 000 barn i barnehagen og tilbringer store deler av dagen sin der. I 2017 gikk 96 prosent av treåringene i barnehagen, og samarbeidet mellom foreldrene og de ansatte har stor betydning for hvordan barnet opplever barnehagen.

Norske barnehageforeldre er jevnt over godt fornøyde med barnehagen barna deres går i. Samtidig får Foreldreutvalget for barnehager (FUB) mange henvendelser fra foreldre som forteller at de har opplevd dårlig eller sviktende kommunikasjon med de ansatte.

Foreldreundersøkelsen i barnehagen er en måte foreldre kan gi en tilbakemelding både om hvordan de opplever at barnet har det, og hvordan de selv opplever dialogen med barnehagen.

Hva er Foreldreundersøkelsen?

Fakta om Foreldreundersøkelsen

  • Undersøkelsen er åpen 1.-30. november 2018.
  • Fjorårets undersøkelse viser at over 90 prosent av foreldrene er svært eller ganske fornøyde med tilbudet, mens under 2 prosent er ganske eller svært misfornøyde med det.
  • I 2017 brukte over 2600 barnehager undersøkelsen.  
  • Barnehagen sender ut lenke til undersøkelsen på e-post eller sms til foreldre som de kan svare direkte på.
  • Her kan du lese spørsmålene i undersøkelsen.

Foreldreundersøkelsen er gratis og frivillig for barnehagen å bruke og kan gjennomføres i barnehagen i november hvert år.

I fjor brukte barnehager i de fleste av landets kommuner undersøkelsen. 106 000 foreldre svarte på undersøkelsen, noe som er 20 000 flere enn året før. Dette er 106.000 viktige stemmer som bidrar til at barnehagen kan legge til rette for barnas trivsel og omsorg, lek og utvikling.

Barnehagen bør lytte til foreldre, og foreldre bør kunne ta opp også vanskelige saker som angår barnet med de ansatte. Til sammen kan dette bidra til bedre kvalitet i barnehagetilbudet for hvert enkelt barn.

En felles oppfordring

Vi i Utdanningsdirektoratet og FUB vil oppfordre barnehager til å bruke undersøkelsen, og når du som foreldre får tilsendt lenke til den – svar på den, det tar kun 3 minutter. Og viktigst av alt: Snakk med hverandre om resultatene og om hvilke forventninger dere har til eventuell oppfølging av disse.

Sammen kan vi skape en enda bedre barnehage for barna!

  • Her kan du lese spørsmålene i undersøkelsen.
Powered by Labrador CMS