Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Nå kan du se hva andre foreldre mener om barnehagene i din kommune

Resultatene fra foreldreundersøkelsen blir nå å finne på nettstedet barnehagefakta.no.

Publisert Sist oppdatert

I Utdanningsdirektoratets foreldreundersøkelse har 86 000 foreldre blant annet svart på hvor fornøyde de er med barnehagens arbeid med barnets trivsel og utvikling, informasjon, ute- og innemiljø og forholdet mellom barn og voksne.

– Jeg mener alt som bidrar til mer åpenhet om tilbudet barna får er positivt. Derfor gjør vi resultatene fra foreldreundersøkelsen nå enkelt tilgjengelig på barnehagefakta.no, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Nøkkeltall

barnehagefakta.no ligger det allerede informasjon om blant annet antall barn per ansatt, ansattes utdanningsbakgrunn og oppholdsareal for hver enkelt barnehage. Nå kobles altså foreldreundersøkelsen, som dekker 2 200 barnehager, også opp.

– Foreldrenes mening om barnehagen, sammen med annen viktig informasjon som sier noe om kvaliteten, gir et bedre grunnlag for å søke barnehageplass. I tillegg bør de som eier barnehagene bruke tilbakemeldingene fra foreldrene i sitt arbeid med å gi alle barn en enda bedre barnehage, sier Røe Isaksen.

Resultatene fra foreldreundersøkelsen skal først og fremst gi barnehagene et grunnlag for videre dialog med foreldrene og for å videreutvikle kvaliteten på tilbudet, skriver Kunnskapsdepartementet i pressemeldingen.

Hovedfunnene på nasjonalt nivå viser at foreldre er fornøyde med barnehagen, men at det også er noe som kan bli bedre:

  • Bare 55 prosent av foreldrene er helt enige i at de får god informasjon om hvordan barnet har det
  • En av tre foreldre er ikke veldig fornøyde med barnehagens mattilbud
  • En av ti mener barnehagen ikke legger nok til rette for barnets språkutvikling

Det er frivillig for barnehager å være med på foreldreundersøkelsen, og i overkant av en tredjedel av alle barnehager deltok i denne omgang.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Om barnehagefakta.no:

Informasjonen som presenteres på barnehagefakta.no rapporteres inn årlig av barnehagene selv, og kontrolleres av kommunen, fylkesmannen og Statistisk sentralbyrå. Nettsiden er laget av Utdanningsdirektoratet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

Powered by Labrador CMS