Innsyn er en del av sikkerheten i barnehagen.
Innsyn er en del av sikkerheten i barnehagen.

Vil ha innsyn i alle rom

Ski kommune gjør tiltak for å hindre overgrep mot barn i barnehagen.

Publisert Sist oppdatert

I Ski kommune har alle de kommunale barnehagene gjennomført en risikoanalyse for å unngå seksuelle overgrep mot barna. Konklusjonen er at alle rom skal ha innsyn.

Det skriver Østlandets Blad.

I alle rom hvor det kan oppholde seg barn, skal ha et vindu, enten i døren eller i veggen. Det skal være nesten umulig for en ansatt å være alene med et barn, uten at det er innsyn til rommet.

Ski kommune har jobbet med mer innsyn i barnehagen i et par år allerede, men det er på bakgrunn av den såkalte «Tromsø-saken» at Ski kommune ønsket å gjøre større grep. I den ferske saken fra Tromsø ble en barnehageansatt dømt til 7,5 års forvaring. Dette på bakgrunn av seksuelle overgrep mot 19 barn.

– Det var etter denne dommen at vi valgte å gjennomføre en risikoanalyse i alle våre kommunale barnehager. Sjansene for overgrep er større i lukkede rom. Derfor har vi nå foreslått å få mer innsyn og åpenhet i alle våre barnehager, sier barnehageleder Irene Eriksen Mørk i Ski kommune til avisa.

Forslaget innebærer at alle nye barnehager og barnehager som pusses opp av ulike grunner, skal ha vinduer inn til alle rom. I forslaget til budsjett er det først og fremst foreslått å montere vinduer i alle dører inn til stellerom. På sikt ønsker de innsyn til alle rom hvor barn oppholder seg.

I de private barnehagene i Ski kommune er allerede innsatsen for å unngå overgrep, stor.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS