Stedjetunet der Stedje barnehage brant ned til grunnen i begynnelsen av desember 2017.
Stedjetunet der Stedje barnehage brant ned til grunnen i begynnelsen av desember 2017.

For fem år siden brant barnehagen. Siden har de vært opptatt av å glede andre

– Like viktig som å være takknemlig for det man får, er gleden ved å gi.

Publisert

Det er grunntanken når Stedje barnehage lager omvendt adventskalender, og nok en gang samler inn leker og klær til noen som har ekstra behov for det. I år går gaven til Ukraina, skriver Sogn Avis (krever innlogging).

Ideen til adventskalenderen, der man gir i stedet for å få, oppsto da barnehagen selv ble rammet av en krise. For fem år siden ble Stedjetunet, bygget barnehagen lå i, totalskadd i brann. Da kom foreldre og andre med gaver i form av sjokolade, kaker, frukt og blomster.

– Det bugna på pauserommet vårt. Det var veldig rørende at så mange tenkte på oss og viste at de brydde seg om oss i den tøffe tiden vi var i da, sier styrer Gunnhild Holen til avisen.

Stedje barnehage åpnet i januar 1979 og er den eldste heldagsbarnehagen i Sogndal. Den har fire avdelinger.

– I dag er vi bare veldig, veldig glade for at det ikke var folk i bygget, sa styreren til barnehage.no rett etter brannen.

Til Sogn Avis påpeker hun i dag at de mistet bare materielle ting i brannen, men at det får en til å tenke på de som har mistet sine kjære og ikke har hus, mat og leker når de går inn i juletiden.

– Bør vi kanskje engasjere oss for å hjelpe dem slik vi fikk hjelp av lokalsamfunnet under vår «krise»? Slik startet tanken med omvendt julekalender i Stedje barnehage, sier hun, og forteller at de ansatte i barnehagen ønsker at barna skal lære noe om at vi lever i overflod og at alle har noe vi kan gi bort slik at andre får det bedre.

– Like viktig som å være takknemlig for å få, er gleden ved å gi.

Innsamlingen skjer i samarbeid med stiftelsen Tro-Håp-Kjærlighet, en tverrkirkelig stiftelse som støtter kristent og humanitært arbeid i Øst-Europa.

– Vi tar bilde av barna med det de gir bort, og det blir adventskalenderen vår. Vi trekker ett bilde hver dag og barnet får fortelle hva de har gitt bort i år. Slik lærer vi noe om at man kan dele og glede andre.


Powered by Labrador CMS