Nuortamielli barnehage ligger i Kautokeino. Nå har Fylkesmannen konkludert med at kommunen har betalt for lite i tilskudd i perioden 2011-2014.
Nuortamielli barnehage ligger i Kautokeino. Nå har Fylkesmannen konkludert med at kommunen har betalt for lite i tilskudd i perioden 2011-2014.

Kommunen beregnet feil tilskudd fire år på rad

Barnehagens advokat hevder kommunen har holdt tilbake seks millioner kroner. Nå krever Fylkesmannen at Kautokeino kommune beregner tilskudd for årene 2011, 2012, 2013 og 2014 på nytt.

Publisert Sist oppdatert

Nuortamielli barnehage i Kautokeino har fått medhold fra Fylkesmannen i en klage på utbetalt tilskudd.

Altaposten (krever innlogging) skriver at Fylkesmannen gir kommunen strykkarakter for saksbehandlingen av kommunalt driftstilskudd til den private barnehagen.

Seks mill for lite - eller to mill for mye?

Ifølge Advokatfirmaet Thommessen AS, som representerer barnehagen, har kommunen holdt tilbake 6,01 millioner kroner for perioden 2011-2014.

Kommunen, derimot, hevder at den har gjennomgått beregninger av tilskuddene for disse årene - og konkuderer med at det er betalt ut 2,06 millioner kroner for mye i tilskudd.

Disse beløpene har ikke Fylkesmannen tatt stilling til. Men skriver i sitt vedtak datert 26. september i år:

«Kautokeino kommune har beregnet tilskuddssatsene til private barnehager feil i årene 2011, 2012, 2013 og 2014. De feil som Fylkesmannen har avdekket medfører at beregnet driftstilskudd til private barnehager blir for lavt».

Ikke god nok forklaring

Fylkesmannen kritiserer også kommunen for ikke å ha gjort det klart for Nuortamielli barnehage hvordan de har kommet fram til sine tilskuddssatser.

«Regneark og regnskap uten forklaring på hvorfor kostnader er tatt med, trukket fra eller lagt til gir ikke god nok forklaring på hva kommunen har gjort i beregningen av tilskuddssatser», påpeker Fylkesmannen.

Overfor Altaposten sier avdelingsleder Britt Ørnebakk i Kautokeino kommune at vedtaket fra Fylkesmannen gjelder vedtak som kommunen allerede har gjort på nytt og som ble sendt ut for et par uker siden.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter. 

Powered by Labrador CMS