Finansiering er et hett tema i barnehagesektoren.
Finansiering er et hett tema i barnehagesektoren.

Nå går høringsfristen ut

Ønsker du å være med å påvirke hvordan private barnehager skal finansieres i fremtiden? Fristen for å sende inn høringssvar går ut ved midnatt 20. august.

Publisert Sist oppdatert

Det er Utdanningsdirektoratet som, på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet, har sendt to nye modeller for finansiering av private barnehager på høring. Én av dem skal tre i kraft 1. januar 2016.

* Den ene finansieringsmodellen tar utgangspunkt i at tilskuddet til godkjente private barnehager skal beregnes på bakgrunn av utgiftene i kommunale barnehager i den enkelte kommune. Dette er en videreføring av dagens finansieringsmodell.

* Den andre modellen tar utgangspunkt i nasjonale gjennomsnittlige utgifter i kommunale barnehager. Det skal fastsettes nasjonale satser med utgangspunkt i disse utgiftene, som justeres i kommunene med de lokale kostnadsdriverne bemanningstetthet og arbeidsgiveravgift.

Les høringsdokumentene og svar på høringen her.

De siste dagene har det strømmet på med svar inn til Utdanningsdirektoratet fra barnehager, foreldreutvalg, samarbeidsutvalg, kommuner og andre aktører. Per i går var det publisert over 400 høringssvar på nettstedet enbedrebarnehage.no.

Høringssvarene fordelte seg da slik:

  • Barnehager: 322
  • Kommuner: 41
  • Samarbeidsutvalg/foreldreutvalg: 22
  • Andre: 22

enbedrebarnehage.no kan du lese alle høringssvarene og sjekke tilskudd i din kommune.

Powered by Labrador CMS