Bodil Moe er kommunalsjef for barnehage i Asker kommune.
Bodil Moe er kommunalsjef for barnehage i Asker kommune.

Barnehagesjefen i Asker: – Vårt utgangspunkt er at alle barn er våre barn, uansett hvilken barnehage de går i

Asker kommune har finansiert økt bemanning i samtlige barnehager i kommunen. Det har de fått ros for. Nå forteller barnehagesjefen hvorfor de har gjort nettopp dette

Publisert Sist oppdatert

– Asker kommune anser at dette er en krevende og ukjent situasjon for alle barnehagene i kommunen. Den nasjonale veilederen gir tydelige smittevernfaglige anbefalinger. Vi ser at det i gjenåpningsfasen er behov for å styrke bemanningen slik at den enkelte barnehage har mulighet til å innarbeide gode rutiner og tiltak.

Det sier Bodil Moe, barnehagesjef i kommunen til barnehage.no.

Som barnehage.no skrev på mandag, gir kommunen støtte til to timer assistent per avdeling per barnehage i ti arbeidsdager fra den dagen barnehagen åpner. Ifølge kommunens egne beregninger vil tiltaket koste én million kroner for de kommunale barnehagene, og 1,8 millioner kroner for de private barnehagene.

Nyheten førte til skryt fra blant andre Ånnerudtoppen barnehage og PBL.

LES OGSÅ: Asker kommune finansierer ekstra bemanning - også for private barnehager

– Vi har et meget godt samarbeid med alle barnehagene i vår kommune. Vi har stor tillit til at barnehagene benytter timene og det denne ressursen utgjør for å ivareta et smittevernfaglig tilbud for barna, foresatte og ansatte, sier hun.

Kommunen har 97 ordinære barnehager, av dem er 63 private og 34 kommunale, ifølge barnehagefakta.no. Ifølge BASIL-tallene hadde kommunen en bemanning på 5,7 barn per voksne i kommunale barnehager og 5,5 barn per voksne i private barnehager i 2019.

– Kommunen som barnehageeier kunne ha valgt å gjøre dette i bare kommunale barnehager for så å oppfordre private til å gjøre det samme. Hvorfor er det valgt å gjøre dette for både kommunale og private barnehager?

– Ja, det kunne vi ha gjort. Vårt utgangspunkt er at alle barn er våre barn, uansett hvilken barnehage de går i. Barna skal ha et likeverdig tilbud med høy kvalitet. Derfor gis tilskuddet til alle barnehagene, sier Moe.

Powered by Labrador CMS