Kristin Vinje, leder for Høyres kunnskapsutvalg.
Kristin Vinje, leder for Høyres kunnskapsutvalg.

Vil kutte barnetrygden til fordel for gratis barnehage

De 15 milliardene som årlig utbetales i barnetrygd bør heller brukes på gratis barnehage og SFO, mener Kristin Vinje (H).

Publisert Sist oppdatert

I nesten 70 år har barnetrygden sørget for at barnefamilier har fått noen ekstra kroner å rutte med hver måned. Nå tar lederen for Høyres kunnskapsutvalg til orde for å fjerne denne ordningen.

Det skriver Aftenposten.

– Skal skolen lykkes med å gi elevene like muligheter, uavhengig av foreldrenes bakgrunn og økonomi, må vi styrke tidlig innsats. Derfor vil jeg erstatte dagens barnetrygd med gratis barnehage og skolefritidsordning, sier Vinje til Aftenposten.

Forslaget innebærer en omfordeling fra familier med store barn, til familier med små barn. Vinje mener det er den sistnevnte gruppen som har de største økonomiske utfordringene.

Uenig

Stortingsrepresentant for SV, Karin Andersen, synes forslaget om å kutte barnetrygden er en dårlig idé.

– Det er fint at Høyre har skjønt at barnehage er bra og at prisen må ned, men å fjerne barnetrygden er en dårlig idé, fordi det er en viktig omfordelingsmekanisme til alle barnefamilier. Den er viktig for de med små, men også veldig viktig for de med større barn, for det er kostbart, sier Andersen til NRK.

Barnetrygden bør derfor ikke kuttes, men heller økes for familier med lav inntekt, mener Andersen og SV.

Powered by Labrador CMS