Barna i Asphaugen barnehage kunne også ønske velkommen til festivalgjester fra Sentrum barnehage i Bodø.
Barna i Asphaugen barnehage kunne også ønske velkommen til festivalgjester fra Sentrum barnehage i Bodø.

– Ikke alle barnehager som har en Spellemann-vinner blant foreldrene

I dag inviterte Asphaugen barnehage i Bodø til sin egen festival for andre år på rad. – Vi skal jo speile samfunnet, og det å gå på festival er noe de fleste har et forhold til.

Publisert

Det sier Kristoffer Nohr Unstad, barnehagelærer og en av tre festivalsjefer i barnehagen. Sammen med kollegene Ada Kramer og Sissel Berg har han jobbet med å få på plass en stjernespekket artistliste og en lang rekke festivalaktiviteter siden i februar. 

– Men det er ikke bare vi som har gjort jobben. Hvis du er blant dem som savner dugnadsånd, er det bare å arrangere festival. Der lever den i aller høyeste grad, sier Unstad og smiler. 

Han er også kjent som gitarist og vokalist i bandet Kråkesølv - som selv kunne motta Spellemannsprisen for årets popgruppe i 2011. 

– Jeg har erfaring som artist på festival, men ikke som festivalarrangør, så dette har vært en ny erfaring. Men jeg fikk lov til å spille litt sammen med første artist i dag, sier Unstad, og legger til: 

– Vi har lyst til at ungene skal få kjenne litt på festivalfølelsen. Dessuten er det jo gjerne sånn at det man har lyst til, det får man til.

Sterkt program

Fra venstre Kristoffer Nohr Unstad, Ada Kramer og Sissel Berg har stått i bresjen for å lage festival i Ashaugen barnehage - som i dag ble arrangert for andre år på rad.
Fra venstre Kristoffer Nohr Unstad, Ada Kramer og Sissel Berg har stått i bresjen for å lage festival i Ashaugen barnehage - som i dag ble arrangert for andre år på rad.

FAKTA Asphaugen barnehage

Asphaugen barnehage er en kommunal barnehage og ligger i sentrum av Bodø.

Barnehagen har 129 plasser fordelt på seks avdelinger og to hus. Tre avdelinger er for barn under tre år og tre avdelinger er for barn over tre år.

Ifølge barnehagefakta.no hadde barnehagen 6,3 barn per voksen per 15. desember i fjor, og en pedagogandel på 59 prosent. 

Foreldretilfredsheten var på 4,8 av fem mulige poeng ved sist undersøkelse.

Les mer på kommunens hjemmesider.

På artistlista sto blant andre Tobias Aamodt fra bandet Virkelig, DJ-en Thomax og  Salvador Sanchez, som vant Spellemannpris med Darkside of the Force i 2006. Uten at artistene får mer enn en pose Twist i honorar.

– Hvordan har dere fått på plass et såpass sterkt festivalprogram? 

– Jeg har et lite nettverk i musikkmiljøet, men det har egentlig bare handlet om å spørre. Så var det noen som sa ja. Det er utrolig artig, og betyr masse for ungene, sier han, og legger til at sistnevnte artist også har egne barn i barnehagen. 

– Vi er heldige sånn sett. Det er ikke alle barnehager som har en Spellemann-vinner blant foreldrene. 

Musikeren Salvador Sanchez sammen med barna Victor og Clara på fanget, og Lea til venstre.
Musikeren Salvador Sanchez sammen med barna Victor og Clara på fanget, og Lea til venstre.

Den meritterte rapperen Salvador Sanchez var en liten smule nervøs før han skulle på scenen foran Aspåsen-barna og inviterte gjester fra avdelingene Vestbyen og Parkveien i Sentrum barnehage. 

– Jeg rapper ikke så mye nå lenger, men kunne ikke komme på en eneste grunn til å si nei da jeg ble spurt, sier han og ler. 

Selv oppdaget han hip hop som 7-8-åring, men var på sin første festival først i voksen alder. 

– Jeg kan ikke huske at det ble arrangert noe som dette da jeg var barn. Men om jeg kan introdusere noen av de små for hip hop allerede i så ung alder, er det jo kjempestas. Det er bare bra at barna får høre på litt forskjellig musikk, sier han. 

Forankret i rammeplanen

Det fine været sørget for skikkelig festivalstemning i barnehagen.
Det fine været sørget for skikkelig festivalstemning i barnehagen.

Det var ikke bare musikk på programmet under festivalen. Som i fjor kunne barna både få festivalsminke og hårstyling på festivalområdet, i tilllegg til lakk av neglene og tatovering. Det var satt opp en egen kunstvegg, det var trylleshow og ulike aktiviteter med elever fra barne- og ungdomsarbeiderlinja ved Bodø videregående skole. 

– Målet for arrangementet er å fremme vennskap og fellesskap, i tråd med Rammeplan for barnehagen. Det meste i festivalprogrammet kan forankres i rammeplanen. Den ligger som grunnlag for alt vi gjør her i barnehagen, sier Kristoffer Nohr Unstad. 

Initiativet til barnehagen har også fått oppmerksomhet hos storebror på festivalfronten i Bodø, Parkenfestivalen, som delte denne hilsenen i sosiale medier tidligere denne uka: 

Herlig å se at det rekrutteres festivalgjengere for framtiden! Vi syns det er skikkelig kult at Asphaugen barnehage arrangerer festival for barna i barnehagen for andre året på rad. De håper at barna får en smakebit av Parken-følelsen - det syntes vi er skikkelig, skikkelig stas!

– Den hilsenen ble en liten snakkis på personalrommet i et par dager, det var morsomt. 

– Har dere brukt mye tid på å lage festivalen? 

– Det har gått noen timer, og nå i innspurten har det blitt noen ettermiddager og kvelder for å få den siste finpussen på plass. Men det er bare artig. Det er fint å kunne strekke seg litt ekstra når man ser hvor bra det blir, sier han. 

Powered by Labrador CMS