I år skal det knyttes vennskapsbånd rundt hele Tøyenparken.
I år skal det knyttes vennskapsbånd rundt hele Tøyenparken.

Skal knytte verdens lengste vennskapsbånd

Inviterer barnehager til å bli med og knytte verdens lengste vennskapsbånd rundt Tøyenparken.

Publisert Sist oppdatert

I anledning barne- og ungdomsfestivalene Kulturfest Tøyen 9. og 10. juni og Miniøya 11. og 12. juni inviteres alle barnehager i hele landet til å lage og sende inn vennskapsbånd som skal gå rundt hele Tøyenparken.

Båndene er laget av barn og unge fra hele landet og skal festes på utsiden av festivalgjerdene til glede for forbipasserende, lokalbefolkningen på Tøyen og alle festivalgjestene.

Heng på navnelapp

– Vi håper på minst 1,4 kilometer med bånd, sier Konsulent for Miniøya, Martine Larsen Rygh.

Du kan knyte, hekle, fingerhekle, strikke, tove, tvinne, perle, veve eller trylle frem din versjon av et vennskapsbånd. Og knytt gjerne sammen båndene før dere sender dem inn.

– Heng gjerne på en laminert lapp med navn på barnehagen slik at andre kan se hvem avsenderen er, sier Rygh.

Tenk gjenbruk

Hun oppfordrer alle til å tenke kreativt rundt valg av materialer og å ha et hjerte for miljø. Bruk gjerne restegarn eller tråd og materialer som kan gjenbrukes. Hva med å erstatte tråd med tau, oppklipte melkekartonger eller remser fra en gammel olabukse eller dynetrekk?

– Sammen skal vi klare 1,4 kilometer! Alle innsendte bidrag vil i 2017 bli gjenbrukt som dekorelementer inne på festivalområdet, legger Rygh til.

Årets tema for Miniøya og Kulturfest Tøyen er vennskap og inkludering. Barn og unge som opplever utestengelse og mobbing er et stort samfunnsproblem.

Vennskap og inkludering

– Vi ønsker å fokusere på vennskap fordi vi tror at inkludering og et smil kan gi den tryggheten og tilhørigheten alle trenger for å få det litt bedre i hverdagen. Alle trenger en venn, og alle bør bry seg om andre og rekke ut en hånd og et smil til dem som er utenfor. Vi tror på et varmere og rausere samfunn. Kanskje man kan få nye venner på Kulturfest Tøyen og Miniøya? sier Rygh.

Tidligere har festivalen hatt utstillingene «Verdens lengste Munch-utstilling» i 2013 med barns tolkninger av ulike Munch-bilder, «Verdens lengste barnekunstutstilling» for å markere jubileet til Barnekonvensjonen i 2014 og «Mitt hjem» i 2015, en utstilling om hva det vil si å ha et trygt hjem.

Fristen for innsending er mandag 23. mai.

Les mer om Minøya og innsending av bidrag her.

Powered by Labrador CMS