Meterlang kunst. Festivalsjef Paulina Winge Himset inspiserer tegningene som barn i barnehager fra hele landet har laget. Foto: Trine Jonassen.
Meterlang kunst. Festivalsjef Paulina Winge Himset inspiserer tegningene som barn i barnehager fra hele landet har laget. Foto: Trine Jonassen.

Bli med å lage verdens lengste barnekunstutstilling!

Miniøya gjentar fjorårets suksess og inviterer også i år landets barnehager til å bli med på «Verdens lengste barnekunstutstilling».

Publisert Sist oppdatert

30. og 31. mai braker det løs i Tøyenparken i Oslo igjen. Da arrangeres den årlige musikk- og kulturfestivalen Miniøya for sjette gang. Miniøya er barnas egen festival og er et familiearrangement med musikk, teater, dans, litteratur, spennende aktiviteter, kunstinstallasjoner og mye mer.

I samarbeid med SOS-barnebyer, Nobels Fredssenter og IKEA Foundation vil Miniøyas festivalgjerder for tredje år på rad dekoreres med fargerik barnekunst.

Kunsten skal henges opp på utsiden av gjerdet til glede for forbipasserende, lokalbefolkningen på Tøyen og alle festivalgjestene.

Vil dekke hele gjerdet

– Vi håper på 1,4 kilometer med kunst slik at vi dekker gjerdet hele veien rundt Tøyenparken. I år ønsker vi oss barns tolkninger av «Mitt hjem» for å synliggjøre barns rett til et trygt hjem. Hva er et trygt hjem for deg? Hvem regner du som din familie? Hvordan ser ditt hjem ut? Vis oss hva du synes er viktig, trygt eller fint med ditt hjem, sier Martine Larsen Rygh, sponsor- og kommunikasjonssjef for Miniøya.

Hun oppfordrer alle barnehager å finne frem et A4- eller A3-ark og tegn, mal, klipp, lim, knips et bilde eller tegn på en hatt. Her er alt lov så lenge det i etterkant kan lamineres og henges opp. Det er en fordel om arbeidene blir laminert før innsending, men dette er ikke en forutsetning for å være med. Kunstutstillingen skal rammes inn av en stor sammenhengende silhuett av hus og bygninger.

– Miniøya, SOS-barnebyer, Nobels Fredssenter og IKEA Foundation er alle opptatt av at barn og unge skal tas på alvor og at de skal bli hørt. Miniøya er barnas festival og derfor er det barnas kunst vi ønsker skal være det første små og store møter når de går av T-banen eller bussen, sier Rygh.

Frist 18. mai

Miniøya har tidligere hatt utstillingen «Verdens lengste Munch-utstilling» med barns tolkninger av ulike Munch-bilder i 2013, samt «Verdens lengste barnekunstutstilling» for å markere jubileet til Barnekonvensjonen i 2014.

– Vi venter 16 000 besøkende i løpet av helgen.​ Fristen er mandag 18. mai, men send gjerne inn før! oppfordrer Rygh.

Til Miniøya 2015 kommer blant annet «Knutsen & Ludvigsen» jubileumskonsert, «Skambankt» og «Trond med Hammer'n», «Odd Nordstoga», «Sval», «Pippi Langstrømpe», «Meg og Kammeraten min», «Don Martin», «Thomas Stenström», «Christine Sandtorv», «Ost&Kjex», «Snakka San» og «SVER» og «Molly & Partner».

Se fullt program på minioya.no. 

Om Miniøya: 

Miniøya er et alkohol- og tobakksfritt familiearrangement med et variert mattilbud. Festivalen holder samme kvalitet som voksenfestivaler, men er tilrettelagt for barna - med noe lavere lydnivå. Miniøya tar barn på alvor i alle ledd og skal være en arena der barna får møte heltene sine i trygge rammer. Festivalens visjon er å ha mot til å flytte grenser for å skape opplevelser som overrasker og engasjerer.

Slik gjør du det:

Bidragene kan leveres i resepsjonen hos Nobels Fredssenter, Brynjulf Bulls plass 1 på Aker Brygge eller sendes til Barnefestivalen AS, c/o Sentralen, postboks 183 Sentrum, 0102 Oslo. Konvolutten merkes med «Miniøya». Skriv gjerne på fornavn, alder og by bakpå tegningen.

Se bildeserie fra fjorårets festival over.

Powered by Labrador CMS