Læringsverkstedet Morks tiårsjubileum ble feiret en hel uke til ende. Elever fra idrettslinjen på Eidsvoll videregående skole arrangerte aktivitetsdag for barnehagebarna.
Læringsverkstedet Morks tiårsjubileum ble feiret en hel uke til ende. Elever fra idrettslinjen på Eidsvoll videregående skole arrangerte aktivitetsdag for barnehagebarna.

Markerte barnehagens 10-årsjubileum en hel uke til ende

Læringsverkstedet Mork på Eidsvoll fylte ti år i september. Det ble feiret med breakdance, aktivitetsdag, ordførerbesøk og egen sang.

Publisert Sist oppdatert

Den siste uken i september var noe litt utenom det vanlige i Læringsverkestedet Mork barnehage på Eidsvoll. Barnehagen feiret tiårsjubileum og hele uken ble fylt med ulike aktiviteter og moro.

– Målet vårt var å få med nærmiljøet på festen. Dette gjorde vi for at barna skulle få kjennskap til nye mennesker og opplevelser, forteller pedagogisk leder i barnehagen, Merete Johnsen.

Lærte breakdance

Skolestarterne fikk besøk av Fredrick Birkeland Lorentzen som har danseskoler i Eidsvoll, blant annet for SFO-barn. Han lærte barnehagebarna å danse breakdance.

– Dette ble en aktiv og kjempemorsom time. Det barna lærte der har de benyttet seg mye av i ettertid. De har stolt vist frem hva de kan og videreutviklet dette så fort de har hørt musikk. Barna fikk også anledning til å være stjerne i en dansesolo hvor de andre stod rundt og klappet. Dette gav mye mestringsglede hos samtlige, sier Johnsen.

Ordførerbesøk

De yngre barna fikk besøk av elever fra idrettslinjen på Eidsvoll videregående skole. Elevene arrangerte aktivitetsdag med ballspill og leker som engasjerte både store og små, og stemningen var god på stadion i nærheten av barnehagen.

– Ungdommene måtte finne på aktiviteter som passet barn mellom to og fire år. Dette ble en utfordring litt utenom det vanlige for elevene, men de tok det på strak arm og møtte med godt humør og mye glede som smittet over på barn og voksne. Vi er veldig glade for at lærere og elever takket ja til dette samarbeidet og håper at det skal fortsette ved andre anledninger også, sier den pedagogiske lederen.

På onsdagen fikk barnehagen besøk av selveste ordføreren i Eidsvoll kommune, John-Erik Vika. Han ble bedt på vannparty og barna fikk stille ham spørsmål og titte på ordførerkjedet.

Fremførte egen sang

Gjennom hele jubileumsuken og ukene før hadde barn og voksne øvd på en egen barnehagesang om vennskap, samspill, lek og glede i barnehagehverdagen. Den hadde de fått mye hjelp med av Kristin Børjesson-Karlsen og Ragnhild Sophie og Simon Brinkmann.

– Kristin, Ragnhild og Simon er foreldre i barnehagen. De har erfaring med å lage musikk og gikk inn for jobben med stor nøyaktighet. Dette har vært en veldig morsom opplevelse og det er en sang som barna spør etter og som vi har stor glede av og vil bruke videre i hjertekoret vårt, forteller Johnsen.

På fredagen var det tid for minikonsert ute i barnehagen for alle foreldrene og lansering av den nye sangen. Det ble servert marsipankake laget av Nannestad videregående skole, og det som ble igjen av kaken fikk Vilberg helsetun, slik at beboerne kunne kose seg med marsipankake resten av helgen.

– Det er ikke hvert år man feirer tiårsjubileum så dette ble markert så både små og store husker det lenge. Barnehagen fikk egen krone og bursdagssangen ble sunget for full hals. Det har vært viktig for oss å inkludere barn og voksne i feiringen for å skape gode minner, avslutter Johnsen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS