Medås gårdsbarnehage i Fauske er solgt til Læringsverkstedet.
Medås gårdsbarnehage i Fauske er solgt til Læringsverkstedet.

Solgte livsverket: - Jostein og jeg har brukt to år på å bestemme oss

Anita og Jostein Hunstad har solgt Medås gårdsbarnehage til Læringsverkstedet. – Det er litt godt, men samtidig litt vemodig, sier Anita Hunstad til Avisa Nordland.

Publisert

Nordlands eldste gårdsbarnehage bytter eier etter 19 år.

- Vi mener at vi gir oss på topp og overlater barnehagen til en solid og framtidsrettet aktør, som vil ta godt vare på den og de ansatte, sier Anita Hunstad til Avisa Nordland.

Da ekteparet flyttet til Fauske i 1983, var det med et ønske om å leve som bønder. De første årene tapte de altfor mange dyr til gaupe og jerv. Til slutt ga de opp.

106 plasser og 25 ansatte

Underveis begynte de å tenke på om det var alternative måter å dyrke jorda og benytte gårdsbruket på. Litt etter litt vokste ideen om en gårdsbarnehage fram.

I 1999 tok de imot seks barn. Året etter hadde de tredoblet inntaket. Nå er Medås gårdsbarnehage den største private barnehagen i Fauske kommune - med 106 plasser og 25 ansatte.

Valget om å selge har ikke vært enkelt.

- Jostein og jeg har brukt to år på å bestemme oss, men føler nå at vi har tatt det riktige valget, sier Anita Hunstad til Avisa Nordland.

- Blir en bedre utgave av seg selv

Ekteparet skal fortsatt jobbe i barnehagen. Og de er fornøyde med å få Norges største private barnehagekjede som eier.

– De har den samme tariffavtalen som oss, er medlem av PBL og kan tilby de ansatte flere goder enn hva vi har hatt råd til, forteller Anita og forklarer at valget falt på Læringsverkstedet, fordi hun har trua på at gårdsbarnehagen under dette eierskapet vil bli en bedre utgave av seg selv.

– De har anledning til å satse mer på for eksempel kursing av ansatte, som vil bygge opp kompetansen i barnehagen, sier Anita Hunstad til Avisa Nordland.

Powered by Labrador CMS