Norske kommuner måtte i 2016 etterbetale 76 millioner kroner til PBL-barnehager etter at det ble avdekket feil i tilskuddene. Regelverket er for komplisert, mener flere.

Fortsetter forhandlingene 8. juni

Det lyktes ikke partene å komme til enighet i PBL-oppgjøret onsdag. Forhandlingene mellom PBL og arbeidstakerorganisasjonene fortsetter onsdag 8. juni.

Publisert Sist oppdatert

Partene gikk hver til sitt onsdag kveld, etter å ha forhandlet fra klokken 10.00 samme dag. Partene står fortsatt langt fra hverandre i viktige spørsmål.

Det forhandles både om tekstuelle endringer i avtaleverket og om lønn. I tillegg er fremtidig pensjonsløsning for PBL-barnehagene og deres ansatte et sentralt og vanskelig tema i årets hovedforhandlinger.

PBLs mål er å få på plass en ny pensjonsløsning for sektoren som både er trygg for de ansatte og som er konkurransedyktig for PBL-barnehagene som arbeidsgiver. Partene har satt av 8. og 9. juni til de videre forhandlingene. PBLs hoved- og hovedtariffavtale omfatter 1.760 barnehager med om lag 25.000 ansatte.

- Vi har jobbet godt med vanskelige spørsmål om pensjon, og vi har kommet langt. Men mye gjenstår før vi har en løsning på plass, sier nestleder i Utdanningsforbundet og forhandlingsleder på PBL-området, Terje Skyvulstad på Utdanningsforbundets nettsider.

Powered by Labrador CMS