Gutt i barnebyen i Bindura.

Espira i Afrika: Takker for engasjementet og omsorgen

– Med god omsorg blir livet plutselig mulig, sier Linda Cecilie Dale i Sos-barnebyer.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2014 inngikk Espira og SOS-barnebyer en samarbeidsavtale som medførte at Espira ble en av Bedriftspartnerne til SOS-barnebyer. Avtalen gikk ut på at Espira skulle bekoste bygging og drift av en barnehage for 140 barn i Bindura, Zimbabwe.

I mars for ett år siden dro den første delegasjonen fra Espira ned til Zimbabwe for å tilbringe tid med barn og ansatte, observere og delta i det pedagogiske arbeidet. Turene var fulle av inntrykk på godt og vondt, og resulterte i bloggen Afrikaspirer, der de reisende delte sine erfaringer. Barnehage.no fulgte dem på ferden gjennom kultursjokk og språklige utfordringer.

Her kan du lese representanten fra Sos-barnebyers ektefølte hilsen til jobben som er gjort så langt:

Zimbabwe har over en million foreldreløse barn, i tillegg til et større antall som lever i svært fattige og utsatte familier. Mange av disse barna må klare seg selv eller de blir tatt vare på av en storesøster/-bror, en bestemor eller en annen slektning som ofte har ansvar for store søskenflokker.

Barn som mangler omsorg eller står i fare for å miste omsorgspersoner, går ofte glipp av utdanningsmuligheter og helseoppfølging. De lever i samfunnets blindsone. Det er disse barna SOS-barnebyer jobber for.

I Espira-barnehagen i Maizeland i Zimbabwe får barn fra sårbare familier et godt pedagogisk tilbud i et trygt miljø. Barna får god oppfølging, sunn mat, og ikke minst får barna lov til å være barn – med mulighet til å leke og lære i fellesskap. Det pedagogiske opplegget og oppfølgingen barna får i en barnehage gir et verdifullt og i mange tilfeller nødvendig grunnlag for å kunne følge undervisningen når de senere skal begynne på skolen.

Dette er mulig takket være engasjerte Espira-ansatte, foreldre i alle barnehagene og ikke minst alle barna i Espira-barnehager rundt om i hele Norge. Tusen takk til dere!

Jeg gleder meg enormt til å oppleve Zimbabwe med Espira-ansatte og ikke minst gleder jeg meg til å møte dyktige SOS-kolleger i Zimbabwe. Jeg har aldri vært i Zimbabwe tidligere, men har opplevd mange andre afrikanske land hvor SOS-barnebyer har programmer. Og hver gang har jeg blitt så til de grader imponert over kolleger som jobber i tøffe områder og med mennesker som er i en krise.

Og, jeg blir minnet på viktigheten av vårt langsiktige arbeid for barn. Ingen barn klarer seg alene. Å vokse opp i en stabil familie er avgjørende for barns utvikling og mulighet for utdanning.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

I SOS-barnebyer tror vi sterkt på at god kvalitet på utdanning er en avgjørende faktor for å kunne bryte familienes onde sirkel av marginalisering, fattigdom, vold og familieoppløsning. Vi jobber for at utdanningstilbudet holder god kvalitet, er tilrettelagt og tilgjengelig for alle. Dette kunne vi ikke ha fått til uten gode samarbeidspartnere og støttespillere!

De reisendes inntrykk og bilder underveis, vil de dele på bloggen Afrikaspirer.

Powered by Labrador CMS