Leder av Pi-Parken, Anja Sterner (t.h) viser spente barn fra iFokusbarnehagen enkel forskning. Foredragsholder og pedagogisk leder i Pi-Parken, Gunnbjørg Hauge til venstre.
Leder av Pi-Parken, Anja Sterner (t.h) viser spente barn fra iFokusbarnehagen enkel forskning. Foredragsholder og pedagogisk leder i Pi-Parken, Gunnbjørg Hauge til venstre.

Pi-parken til Oslo

Barnehagekjeden Espira har fattet interesse for forskningskonseptet for barnehager i Larvik, kalt Pi-parken.

Publisert Sist oppdatert

Espira, som er eid av barnehage- og utdanningsaktør AcadeMedia, ønsker seg en Pi-parken barnehage til Oslo. De har tatt turen til Larvik får og se hvordan senteret er bygget opp og hvordan det drives.

– Det er kjempestas for oss at en stor kjede som Espira ønsker å benytte seg av konseptet vårt, sier daglig leder Anja Sterner ved iFokus barnehagene til Østlandsposten.

Hun forteller at de er glad for å kunne dele opplegget, siden de er sett hvor god effekt barn har av å lære realfag fra barnehagen av.

Oppstart til høsten

Espira kommer til å starte Pi-parken ved barnehagestart etter sommerferien i 2017.

– Vi ønsker å starte Pi-parken i Oslo fordi det er et spennende, helhetlig og utprøvd opplegg som kan vise til gode resultater, sier fag- og kvalitetsdirektør Pia Paulsrud i Espira til Østlandsposten.

Espira har allerede hatt satsing på realfag i sine barnehager ved å ha et samarbeid med Forskerfabrikken. Nå ønsker de å øke denne satsingen ved å starte Pi-parken, som alle Espiras barnehager i Oslo skal få benytte jevnlig.

Populært konsept

Pi-parken i Larvik er en del iFokus barnehagene, og alle iFokus sine barnehager får bruke senteret i en uke av gangen, og til sammen får de mellom sju og ni uker der.

Barnehagene i Larvik har også fått øynene opp for nytteverdien av realfag allerede i barnehagen.

– Vi ser at stadig flere barnehager ønsker å komme hit, fordi de lærer så mye, sier pedagogisk leder Gunnbjørg Hauge i Pi-parken barnehage, til avisa.

Noe av nøkkelen til Pi-parken er å forklare hvorfor noe skjer med helt vanlig aktiviteter, slik som hvordan gjæren i gjærbaksten fungerer.

Dette er @pi-parken:

@pi-parken er en felles avdeling for iFokusbarnehagene i Larvik, med Newton-rom og egen mattepark. Fokus er lek gjennom teknologi, naturvitenskap, forskning, matematikk, konstruksjon og IKT. Hver barnehages skolegruppe får være minst sju uker i Pi-parken det siste året de går i barnehagen. Pi-parken bygger nå realfagsavdelingen @pi-parken i hele landet gjennom et franchisekonsept i samarbeid med andre barnehagekjeder.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

I April arrangerer Pi-parken en realfagskonferanse i Larvik, der de legger inn et besøk til senteret.

– Vi vil lage en konferanse hvor ansatte i barnehagen kan hente inspirasjon og ideer til videre arbeid i det daglige med barna, sier Sterner.

Les mer om konferansen her.

Powered by Labrador CMS