Espira og SOS Barnebyer samarbeider om å bygge og drifte en barnehage i Bindura, Zimbabwe. Barnehagen huser 140 barn og åpnes offisielt i midten av mars.
Espira og SOS Barnebyer samarbeider om å bygge og drifte en barnehage i Bindura, Zimbabwe. Barnehagen huser 140 barn og åpnes offisielt i midten av mars.

Espira i Afrika: – Jeg gleder meg til å gi barna det de fortjener

Live Lo Tessem hylte høyt da hun mottok nyheten om at hun var én av to barnehagelærere fra Espira som ble valgt ut til å reise til Afrika for å åpne barnehagen i Zimbabwe. Så ble hun svimmel.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2014 inngikk Espira og SOS Barnebyer en samarbeidsavtale som medførte at Espira ble en av Bedriftspartnerne til SOS Barnebyer. Avtalen går ut på at Espira skal bekoste bygging og drift av en barnehage for 140 barn i Bindura, Zimbabwe.

Pedagogisk leder i Espira Snurrefjellet barnehage i Nittedal, Live Lo Tessem og assisterende styrer i Espira Rå i Bergen, Ingrid Christine Matre, ble valgt til å reise til Bindura for å åpne barnehagen 15. mars. Barnehage.no følger dem på ferden.

Her deler Live Lo Tessem sine første tanker om den spennende turen:

Jess, jeg ble valgt ut til å reise til Zimbabwe! Først og fremst må jeg få takke Espira og SOS- barnebyer, for at jeg får muligheten til å bli med i delegasjonen som reiser til store opplevelser, små øyeblikk og nye, verdifulle erfaringer.

Selve reisen for meg begynte allerede for noen år siden, da vi i Espira Snurrefjellet barnehage startet innsamlingen til SOS-barnebyer og barnehagen som nå har kommet på plass i Zimbabwe. Vi med alle de andre Espira-barnehagene har gjort et godt stykke arbeid med Espira sentralt, barn og foreldre for å få til dette. At en barnehagekjede har klart å gi så mange en bedre start på livet, er ene og alene helt fantastisk!

Frem til 22. desember 2015 var jeg storfornøyd med at jeg sammen med barn, foreldre og ansatte i Espira Snurrefjellet barnehage hadde bidratt til at barnehagen i Zimbabwe skulle stå klar i januar 2016. Tirsdag 22. desember hadde jeg akkurat våknet da min leder ringte for å gi meg beskjeden om at jeg hadde blitt valgt ut til å reise med delegasjonen til Zimbabwe.

Det første svaret jeg klarte å komme med var et hyl, og at jeg måtte ta meg en kaffekopp og lese noe. Jeg ble svimmel og kjempeglad på en gang fordi jeg absolutt ikke trodde at jeg skulle bli valgt ut, og det gikk opp for meg at jeg skulle oppleve noe nytt som kommer til å innebære mange sterke inntrykk.

13. mars 2016 er den store avreisedagen, hvor jeg reiser fra trygge Norge til et land med skumle dyr, en varme jeg ikke en gang kan tenke meg, og fattigdom som for meg er vanskelig å forstå.

Jeg gleder meg til å se hva SOS-barnebyer har klart å få til, både når det gjelder barnebyen, lokalsamfunnet og ikke minst barnehagen. Jeg håper på å møte mange fantastiske mennesker, både barn og voksne. Og om de holder seg på avstand, så håper jeg å få se noen eksotiske dyr også.

Men det jeg gleder meg aller mest til er å være sammen med barna som har fått plass i barnehagen. Danse med dem, synge og leke, men viktigst av alt; vise disse barna omsorg og kjærlighet som de virkelig fortjener!

Spirehilsen fra Live

Bloggen Afrikaspirer finner du her.

Powered by Labrador CMS