Marita Andersson i Inspira og Hans Jacob Sundby og Randi Sundby i Læringsverkstedet.
Marita Andersson i Inspira og Hans Jacob Sundby og Randi Sundby i Læringsverkstedet.

Læringsverkstedet overtar svensk kjede av skoler og barnehager

Barnehagekjeden Læringsverkstedet overtar Inspira, som er en av Sveriges leverandører av tilbud innen barnehager og skoler.

Publisert Sist oppdatert

Overtakelsen er gjeldene fra 1.august 2017, og Læringsverkstedet vil satse videre i Sverige i tiden som kommer.

Det skriver Læringsverkstedet i en pressemelding.

– Vi er stolte over å kunne ønske Inspira velkommen til Læringsverkstedet. Det er en glede å se så mange gode barnehager og skoler samlet i en organisasjon, og vi gleder oss til fortsettelsen. Vår visjon er å vokse videre i Sverige og på sikt drifte Europas beste barnehager hvor alle barn føler seg sett og opplever at de er verdifulle, forteller eierne av Læringsverkstedet, Hans Jacob og Randi Sundby.

Inspira førskoler og skoler AB ble etablert i 2001. De er etablert i seks ulike kommuner i stockholmsregionen. Inspiras virksomhet omfatter barnehager, åpne barnehager, spesialbarnehager for barn med nedsatt hørsel, grunnskoler og grunnsærskoler. Tilsammen er det rundt 600 medarbeidere og 3 300 barn i Inspiras skoler og barnehager.

– Vi har mye til felles med Inspira og likheten er slående, forteller Hans Jacob Sundby.

– Begge kjedene er startet og utviklet av eiere som er pedagoger, samt at vi begge ønsker at barn skal bli respektert og oppleve at de er unike og verdifulle, sier Randi Sundby.

– Vår visjon og ambisjon er stor. Gjennom å overta Inspira legger vi grunnlaget for å vokse videre i Sverige gjennom oppkjøp og nyetableringer, sier Hans Jacob Sundby.

– Jeg er glad for at vi valgte Læringsverkstedet som nye eiere av Inspira. Akkurat som Inspira, eies og drives Læringsverkstedet av pedagoger. Vi har begge bygd opp virksomheten ut fra tydelige forventninger og høy kvalitet og jeg ser fram til at Inspira nå med nye eiere, kan gi enda flere barn gode kunnskaper for framtiden, sier Marita Andersson i Inspira.

Om Læringsverkstedet:

  • 5000 ansatte
  • 15 000 barn
  • 173 barnehager i Norge
  • Årlig omsetning: 2,5 mrd. NOK

Om Inspira:

  • 600 ansatte
  • 3 300 barn
  • 38 barnehager, fire skoler, seks åpne barnehager i Sverige
  • Årlig omsetning: 360 mill. SEK

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS