Barnehagen sto ferdig for seks år siden – nå må den trolig totalrenoveres

84 barn og 28 ansatte må flyttes over i midlertidige brakker mens Øvre Slettheia barnehage må gjennom omfattende utbedringer. Kristiansand kommune frykter at det blir veldig dyrt.

Publisert

Ifølge Fædrelandsvennen må barnehagen fra 2012 totalrenoveres.

Eiendomssjef Hans-Christian Gram sier til barnehage.no at barnehagen er utsatt for store vannskader, men at det er for tidlig å konkludere med hvor omfattende renoveringen blir.

Opprettelsen av midlertidige brakker vil alene beløpe seg til mer enn seks millioner kroner, ifølge beregningene til Kristiansand kommune.

- Veldig kostbart

Hvor mye renoveringen totalt vil koste, vil eiendomssjefen foreløpig ikke spekulere i.

- Jeg kan bare si at det nok blir veldig kostbart, og at skadene er omfattende, sier Gram til Fædrelandsvennen.

Øvre Slettheia barnehage sto klar til bruk høsten 2012. Det var et tysk entreprenørfirma som fikk oppdraget med å bygge barnehagen.

Eiendomssjef Hans-Christian Gram sier til barnehage.no at «ting ble vanskelig» allerede underveis i byggeprosessen. Entreprenøren klarte å ferdigstille barnehagen før den gikk konkurs. Men Gram sier at kvaliteten på arbeidet ikke var den som kommunen hadde forutsatt.

- Dårlig håndverk

- Det ble gjort mye dårlig håndverk underveis, og vi hadde mye styr med entreprenøren, sier Gram.

Det var likevel ikke før på forsommeren i år at det ble oppdaget at bygget var rammet av store fuktskader. Fædrelandsvennen skriver at det blant annet var kommet inn en god del vann i etasjeskillene.

- Dekkes ikke av forsikring

Det er det kommunale selskapet Kristiansand Eiendom som står som eier av barnehagebygget.

Selskapet må ifølge eiendomssjefen belage seg på å ta hele regningen for renoveringen selv.

- Dessverre har den tyske entreprenøren gått konkurs, slik at vi ikke kan kreve selskapet for erstatning. Siden det er snakk om feil i byggekonstruksjonen, dekkes heller ikke skadene eller utbedringene av forsikringen, sier Hans-Christian Gram til Fædrelandsvennen.

Gjorde kvalitetssikring

Til barnehage.no sier eiendomssjefen at han vanskelig kan se at kommunen kunne gjort noen ting annerledes for å hindre at man kom i denne situasjonen.

- Jobben ble lyst ut på vanlig måte, og da det tyske firmaet kom på banen, ble det gjort de vurderinger og den kvalitetssikring som man skal gjøre før firmaet fikk oppdraget, sier Gram.

  • Kommunelegen i Kristiansand har ifølge Fædrelandsvennen gitt dispensasjon til å benytte barnehagen fram til brakkene er på plass – trolig i oktober. Betingelsen er at ventilasjonsanlegget står på hele døgnet og at barna er mest mulig ute.
Powered by Labrador CMS